Αρχική MAG24 TV Να και μια καλή είδηση για τη Στερεά μας! ΒΙΝΤΕΟ

Να και μια καλή είδηση για τη Στερεά μας! ΒΙΝΤΕΟ

Μετά το «κλείσιμο» του μοναδικού τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού Ιδρύματος της περιοχής μας, τις τόσες διοικητικές μονάδες που ανήκουν πια και αυτές στη Θεσσαλία (βλέπε Υγεία), επιτέλους ήρθε και μια καλή είδηση για τη Στερεά Ελλάδα!

 

 

Σύμφωνα με τον Υπουργείο Οικονομικών, την πρώτη θέση στον πίνακα απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ κατέλαβε η Στερεά Ελλάδα!

Όλοι θυμόμαστε τις πολύ κακές θέσεις και τις γκρίνιες πριν κάποια χρόνια που η Στερεά δεν τα πήγαινε και τόσο καλά στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων!

Ναι όντως αποτελεί μια καλή είδηση για την περιοχή μας και η αλήθεια είναι ότι την είχαμε πολύ ανάγκη!

Βέβαια για τους περισσότερους από εμάς αυτή η είδηση είναι καλή ακόμα μόνο στα στατιστικά, στα χαρτιά που λέμε…. Οταν θα δούμε να αδειάζουν σιγά σιγά οι καφετέριες της πόλης «σε ώρες εργασίας», ίσως τότε να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη έρχεται!

Οταν θα δούμε νέες θέσεις εργασίας,  κάποια νέα μεγάλη επιχείρηση να επενδύσει στη Λαμία, κάποιο νέο εργοστάσιο να λειτουργήσει στη ΒΙΠΕ…. περιμένοντας λοιπόν το «τρένο» της μελλοντικής αφύπνισης του τόπου μας!

Πάντως η Περιφέρεια καλά θα κάνει να συνεχίσει να «απορροφά» από παντού κάθε κονδύλι μπας και έρθει η πολυπόθητη αυτή ανάπτυξη!

Ας δούμε τι είπε ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης για την απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα…το να κατακτάς τη κορυφή δεν είναι και εύκολο πράγμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.