Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ντάνι Μάστερσον: Ένοχος για δύο βιασμούς ο ηθοποιός (Video)

Σε ποινή κάθειρξης 30 ετών για τον βιασμό δύο γυναικών καταδικάστηκε ο Ντάνι Μάστερσον.

Ο αμερικανός ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά «That ’70s Show», η οποία προβαλλόταν στην αρχή της δεκαετίας του 2000, την εποχή δηλαδή που σημειώθηκαν τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο 47χρονος είχε στηριχθεί στην ιδιότητά του ως διακεκριμένου Σαϊεντολόγου προκειμένου να αποφύγει την απόδοση ευθυνών.

Η δικαστής Τσαρλαίν Ολμέδο επέτρεψε στα θύματα των εγκλημάτων του να διαβάσουν δηλώσεις επιπτώσεων στο δικαστήριο πριν από την καταδίκη του.

«Εύχομαι να τον είχα καταγγείλει νωρίτερα στην αστυνομία», είπε μία από τις γυναίκες, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, κατά την εκφώνηση των δηλώσεών τους.

«Σε συγχωρώ. Η αρρώστια σου δεν είναι πλέον δική μου να την αντέξω» είπε μια άλλη γυναίκα στον Μάστερσον, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος παρέμεινε σιωπηλός καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ την ώρα που ο δικαστής διάβαζε την ποινή του – τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποινή – η σύζυγός του, Μπιζού Φίλιπς, ξέσπασε σε κλάματα.

Ο Μάστερσον κρίθηκε ένοχος τον Μάιο σε επαναληπτική δίκη, αφού οι πρώτοι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία το 2022. Μετά την καταδίκη του, ο Μάστερσον θεωρήθηκε ότι διέτρεχε κίνδυνο φυγής και έτσι, τέθηκε υπό κράτηση.

Οι καταγγελίες

Ο Ντάνι Μάστερσον καταδικάστηκε έπειτα από τις καταγγελίες τριών γυναικών οι οποίες κατέθεσαν ότι τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο σπίτι του στο Χόλιγουντ από το 2001-03, κατά τη διάρκεια της ακμής της τηλεοπτικής του φήμης.

Σύμφωνα με μια μαρτυρία, μάλιστα, ο ίδιος φέρεται ότι τους είχε δώσει ναρκωτικά πριν τους επιτεθεί.

Κρίθηκε ένοχος για βιασμό σε βάρος των δύο από τις τρεις κατηγόρους του. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από την τρίτη κατήγορο κηρύχθηκαν κακοδικία, ενώ οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να επανεξετάσουν την υπόθεση.

«Επέδειξαν τεράστια δύναμη και γενναιότητα, με το να προσέλθουν στις αστυνομικές αρχές και να συμμετάσχουν άμεσα σε δύο εξαντλητικές ποινικές δίκες» ανέφερε σε δήλωση που απέστειλε στο BBC News η Άλισον Άντερσον, δικηγόρος που εκπροσωπεί δύο από τα θύματα.

«Παρά την επίμονη παρενόχληση, την παρεμπόδιση και τον εκφοβισμό, αυτές οι θαρραλέες γυναίκες βοήθησαν να λογοδοτήσει σήμερα ένας αδίστακτος σεξουαλικός θηρευτής», τόνισε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας βοήθησε στη συγκάλυψη των επιθέσεων, έναν ισχυρισμό που η οργάνωση αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Την εποχή των επιθέσεων, ο Μάστερσον και οι τρεις κατήγοροί του ήταν Σαϊεντολόγοι. Αρκετές από τις γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι τους πήρε χρόνια να καταθέσουν, επειδή οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας τις αποθάρρυναν από το να καταγγείλουν τον βιασμό στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, αξιωματούχοι της Σαϊεντολογίας είπαν σε μία επιζήσασα ότι θα έχανε την ιδιότητα μέλους της κοινότητας εκτός αν υπέγραφε συμφωνία μη αποκάλυψης και δεχόταν πληρωμή 400.000 δολαρίων (320.000 λιρών).

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η δικαστής επέτρεψε και στις δύο πλευρές να συζητήσουν το δόγμα και τις πρακτικές της Σαηεντολογίας, προκαλώντας την οργή της οργάνωσης.

«Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αποδείξεων που να στηρίζουν τους σκανδαλώδεις ισχυρισμούς ότι η Εκκλησία παρενόχλησε τους κατηγόρους» ανέφερε η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας με ανακοίνωσή της τον Μάιο, μετά την ετυμηγορία.

 

πηγή topontiki.gr

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ