Αρχική Μουσική O Παντελής Θαλασσινός στον Τόπο Τεχνών Χώρα

O Παντελής Θαλασσινός στον Τόπο Τεχνών Χώρα

Παντελής Θαλασσινός

Μια συναυλία με τα τραγούδια που ζητάει η εποχή και η καρδιά μας ! Συμμετέχει η Νανά Μπινοπούλου.

Ο Παντελής Θαλασσινός έρχεται στο 9ο Φεστιβάλ Οίτης γαι μια συναυλία με τα ήδη γνωστά τραγούδια της ελπίδας και με την παρουσίαση ζωντανά ορισμένων καινούργιων τραγουδιών από επικείμενους δίσκους του…

newego_LARGE_t_641_105714233

Έτσι, ξεκινάει την περιοδεία του ο Παντελής Θαλασσινός, παρουσιάζοντας τραγούδια από το νέο του δίσκο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Μια μουσική παράσταση με καινούργια τραγούδια, διάσπαρτα, ανάμεσα σ’ εκείνα που ξέρουμε ήδη και που τον έχουν καταξιώσει ως δημιουργό και ερμηνευτή.
Η μουσική του συνδέεται με το παρελθόν μ΄ ένα, όχι και τόσο αδιόρατο νήμα, που εκτός των άλλων, συνδέει και τις διαφορετικές γενιές των ακροατών του, κι αυτό…παρουσιάζει ενδιαφέρον. Εκείνο που χαρακτηρίζει περισσότερο την παρουσία του Παντελή Θαλασσινού είναι η αυτόδηλη πιστοποίηση πως τα τραγούδια του έχουν καταγωγή. Αν και στα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία φάνηκε να είναι επειρεασμένος από τη δυτική νεανική μουσική με τις κιθάρες και τα γκρουπάκια-εποχή των “Λαθρεπιβατών”,- αναθεώρησε αρκετά από τα στοιχεία εκείνα και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ανέτρεψε συνειδητά τα έως τότε δεδομένα, χαράζοντας μια πορεία διαφορετική με σημείο αιχμής το Αιγαίο Πέλαγος και τα Ανατολικά Παράλια που έγιναν η κινητήριος δύναμη του τραγουδιού του.

Μελωδική και χρωματική επιλογή, που εν πολλοίς στηρίχτηκε στα λησμονημένα από τη σύγχρονη τραγουδιστική βιομηχανία όργανα της ευρύτερης περιοχής, που πλέον δεν τα παίζουν οι γέροντες στα χωριά, αλλά τα νέα καταρτισμένα παιδιά στην Αθήνα ή και αλλού. Σε συνδυασμό με την ανάλογη θεματογραφία των τραγουδιών του(στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα η πένα του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη, όπως και του Άκη Δασκαλόπουλου) θα μπορούσε να θεωρηθεί, εκτός των άλλων, συνθέτης που γράφει εύθυμους αλλά και μελαγχολικούς σκοπούς όπως αρμόζει στην “Άσπρη Θάλασσα” με τα πανηγύρια του Αυγούστου, το θαλασσινό αγέρι και την “ερωτική αλμύρα”.

Διατηρώντας το πνεύμα της φυγής και της αλλαγής, μετακινούμενος από τη Χίο(τόπος καταγωγής του πατέρα του) στην Πάρο(όπως στην Αθήνα και στη Χίο έτσι και στην Πάρο διατηρούσε μαγαζί με την ονομασία “Μυροβόλος”), τη Σέριφο(τόπος καταγωγής της μητέρας του) και τον Πειραιά(όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε), κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της παράδοσης, χωρίς να γίνει παραδοσιακός και να το εντάξει στη σύγχρονη μουσική κατάσταση, μαζί με τις μελωδίες και τα λαϊκά τραγούδια…

Ορχήστρα :

Γιάννης Βιλιώτης : Λαούτο – Μπουζούκι
Δημήτρης Γασιάς ή Σωτήρης Μαργώνης : Βιολί
Φίλιππος Λευκαδίτης : Κρουστά
Γιώργος Μακρής : Πνευστά – Γκάϊντες – Τσαμπούκες
Πέτρος Βαρθακούρης : Μπάσο
Γιάννης Μπελώνης : Πλήκτρα

Επιμέλεια ήχου : Γιώργος Καρυώτης – Ευτύχης Γιαννακούρας
Επιμέλεια φωτισμού : Διαμαντής Μυλωνάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.