Ο Χρήστος Σταϊκούρας με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στο Δ.Σ. Λαμίας και στις φυλακές Δομοκού(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

  Συνάντηση του Βουλευτή Καβάλας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16 Mαΐου, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα

  «Ευχαριστώ θερμά τον αγαπητό Συνάδελφο, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, Δικηγόρο, Βουλευτή Καβάλας, Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για την αποδοχή της πρόσκλησής μου να επισκεφθεί σήμερα τη Φθιώτιδα.» σημείωσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας

  «Ο κ. Παναγιωτόπουλος, με την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί, ανοίγει τον κύκλο αντίστοιχων επισκέψεων Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιων για διάφορα πεδία της δημόσιας σφαίρας.

  Στόχος των επισκέψεων, όπως έχω δηλώσει, είναι η προώθηση προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και η ανάδειξη προβλημάτων και προτεραιοτήτων της περιοχής.»

  Δείτε όσα δήλωσαν στην κάμερα του MAG24:

   

  «Στη συζήτηση συμπέσαμε στην ανάγκη βελτίωσης των προϋποθέσεων για την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, γεγονός που συναρτάται άμεσα με τη λειτουργία της οικονομίας. Επίσης, συμπέσαμε στην εκτίμηση για την κακή κατάσταση των σχετικών κτιριακών υποδομών στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Προτεραιότητα δική μου αλλά και του δικηγορικού σώματος της Φθιώτιδας, είναι η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου.» υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε : «Θυμίζω ότι σχετικό έργο δημοπρατήθηκε αρχικά τον Αύγουστο του 2005, με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια θεμελιώθηκε το Σεπτέμβριο του 2006, στην περιοχή του τέως Στρατοπέδου Τσαλτάκη. Δυστυχώς έκτοτε, για μια σειρά από ενδογενείς και εξωγενείς λόγους, η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου δεν προχώρησε.

  Είναι η ώρα, η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να «πιάσει το νήμα» από την προ-προηγούμενη Κυβέρνησή της.

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ανάγκη από την κατασκευή, στην έδρα της, τη Λαμία, ενός σύγχρονου, λειτουργικού και εμβληματικού κτιρίου, το οποίο να καλύπτει τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

  Παρακαλώ τον αγαπητό Νίκο να δει το θέμα, από σήμερα, με τη δέουσα προσοχή.

  Πιστεύω ότι θα το πράξει

  Ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας με τον Τομεάρχη Διακιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο  μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Θανάση Μακρυγιάννη, επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 16 Μαΐου, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

  Εκεί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, τo οργανόγραμμα, τις υλικοτεχνικές υποδομές και τις συνθήκες κράτησης, καθώς και για τη συμβολή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο ιδρύθηκε εντός των Φυλακών επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και λειτουργεί, από το 2007.

  «Δεσμευτήκαμε, στο πλαίσιο του εφικτού, για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος.» υπογραμμίζει ο κ.Σταϊκούρας

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.