Αρχική Στερεά Ελλάδα Φανής Σπανός προς Κεραμέως: “Θα πληρώνω εγώ τους εκπαιδευτικούς για να μην...

Φανής Σπανός προς Κεραμέως: “Θα πληρώνω εγώ τους εκπαιδευτικούς για να μην κλείσουν τα σχολεία”

Προκειμένου να μην κλείσουν πέντε σχολεία στη Βόρεια Εύβοια και να παραμείνουν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δηλώνει πρόθεση να αναλάβει η περιφέρεια τη μισθοδοσία τους.
Την ανάγκη να συνεχιστεί ως έχει η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, σε επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μετά τα σχέδια υποβάθμισης σχολείων σε αρκετά χωριά.

Σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας υπογραμμίζει ότι η περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει “ξεπερνώντας για μία ακόμη φορά τα τυπικά όρια των αρμοδιοτήτων της, αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε σχετική δαπάνη μισθοδοσίας και ασφάλισης εκπαιδευτικών για την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων”.

Η επιστολή του περιφερειάρχη

Αξιότιμη κ. Υπουργέ, Αξιότιμη κ. Υφυπουργέ,

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, η βόρεια Εύβοια και οι κάτοικοί της βρίσκονται αντιμέτωποι με μια διαφορετική πραγματικότητα. Χαρακτηριστικά αυτής αποτελούν η απώλεια της πρώτης κατοικίας για εκατοντάδες οικογένειες, η συρρίκνωση έως και απώλεια εισοδήματος, η απώλεια θέσεων εργασίας, η διαφαινόμενη δημογραφική συρρίκνωση και φυσικά, η πρωτοφανής περιβαλλοντική υποβάθμιση. Οι ανωτέρω δυσχερείς συγκυρίες, έλαβαν ακόμα χειρότερη διάσταση έπειτα από τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία, δύο μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά , που διήρκεσε περισσότερες από δέκα ημέρες. Υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, αποτελεί χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε την ποιότητα και το επίπεδο της εκπαίδευσης τόσο για τους μαθητές της βόρειας Εύβοιας, όσο φυσικά και τους μαθητές όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα, ωστόσο, με την ενημέρωσή μας, υπάρχει σχεδιασμός να υποβαθμιστούν τα κάτωθι σχολεία των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού:

  • Δημοτικό Ροβιών από 4θέσιο σε 3θέσιο,
  • Δημοτικό Πηλίου από 2θέσιο σε 1θέσιο
  • Δημοτικό Κηρίνθου από 6θέσιο σε 4θέσιο
  • Δημοτικό Αγίας Άννας από 4θέσιο σε 3θέσιο
  • Δημοτικό Πευκίου με κατάργηση του ολοημέρου.

Είναι εύλογα αντιληπτό, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιβάρυνε έτι περισσότερο μια κοινωνία που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και θα ήταν τροχοπέδη στην εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησής της. Προς τούτο, αποτελεί επιτακτική και αδήριτη ανάγκη να διατηρηθούν και φυσικά να καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις των εκπαιδευτικών, που απαιτεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ,

Έπειτα από δύο ακαδημαϊκά έτη, που εξαιτίας της πανδημίας, τα παιδιά μας στερήθηκαν τη δυνατότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο στην ακαδημαϊκή τους κατάρτιση όσο και την ψυχική τους ενδυνάμωση, παρακαλώ για την προστασία των ήδη υπαρχουσών θέσεων σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ειδικά για την εξόχως κρίσιμη περίπτωση της βόρειας Εύβοιας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να συνδράμει, ξεπερνώντας για μία ακόμη φορά τα τυπικά όρια των αρμοδιοτήτων της, αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε σχετική δαπάνη μισθοδοσίας και ασφάλισης εκπαιδευτικών για την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων, με τρόπο που θα υποδειχθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή παρέχοντας οποιαδήποτε άλλη μέριμνα που θεωρείτε αναγκαία. Ευελπιστώντας στη θετική σας απόκριση, βρίσκομαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία.

Φάνης Χ. Σπανός

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.