Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

O Γιάννης Πρεμέτης νέος πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας

Ο Γιάννης Πρεμέτης νέος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας στη θέση του Βαγγέλη Μπλούνα!

Το Λιμενικό ταμείο Φθιώτιδας είναι Ν.Π.Δ.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση των λιμενικών υποδομών στο νομό Φθιώτιδας.

Ιδρύθηκε το 1956 από την συνένωση των 6 Λιμενικών ταμείων του νομού Φθιώτιδας. Έχει έδρα τη Στυλίδα και στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο απέναντι από το κεντρικό εμπορικό λιμάνι.

Στη δικαιοδοσία του Λ.Τ. εντάσσονται όλοι οι λιμένες και λιμενίσκοι του νομού Φθιώτιδας. Ασκεί δε αρμοδιότητες εμπορικού λιμένα Στυλίδας, τους επιβατικούς λιμένες Αρκίτσας, Αγίου Κωνσταντίνου και Γλύφας.

Επίσης τα αλιευτικά καταφύγια Αχλαδίου, Στυλίδας, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και Λάρυμνας.

Ο Γιάννης Πρεμέτης,  Αντιδήμαρχος του Δήμου Στυλίδας και ένα από τα πιο ενεργά μέλη του Συλλόγου Νέων Πελασγίας.

 

Με καταγωγή από την Πελασγία, ολοκληρώνοντας τις σπουδές και τη στρατιωτική του θητεία, επέλεξε να επιστρέψει και να παραμείνει στον τόπο του ενώ η διάθεσή του να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τον οδήγησε στο να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση ως αιρετός και με τον Σύλλογο Νέων Πελασγίας.

Είναι ένας από τους βασικούς “υπεύθυνους” που κάθε καλοκαίρι η πλαζ του Αγίου Γεωργίου στην Πελασγία μετατρέπεται για ένα βράδυ σε έναν πανέμορφο συναυλιακό χώρο και φιλοξενεί σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής προσελκύοντας κόσμο από όλη τη Φθιώτιδα και τους όμορους νομούς! Πέρα από τη μεγάλη αυτή ετήσια συναυλία, ο Σύλλογος Νέων Πελασγίας έχει πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση στην περιοχή.

Ο Γιάννης Πρεμέτης μάς μίλησε για τις δράσεις του Συλλόγου αλλά και πώς μπορεί να τις συνδυάζει με τις αυξημένες υποχρεώσεις του στην Αντιδημαρχία του Δήμου Στυλίδας. Δείτε τον στην εκπομπή μας 10+1 plus όπου μάς μιλά για τις αρμοδιότητές του στο Δήμο, την πορεία του ως εδώ, τα προβλήματα της περιοχής που θεωρεί σημαντικά και πώς αυτά μπορούν να επιλυθούν

 

Συνέντευξη / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Γιώργος Παπασταμούλος

Σκηνοθεσία / Κάμερα: Άκης Λούκας

Κάμερα / Μοντάζ: Πάνος Παπαρούπας

Επιμέλεια κειμένων: Όλγα Καλογήρου

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ