Αρχική MAG24 TV Ο Kαθηγητής Ιωάννης Αναγνωστόπουλος μας “ξεναγεί” στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη...

Ο Kαθηγητής Ιωάννης Αναγνωστόπουλος μας “ξεναγεί” στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καθηγητής Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μάς μιλά για το τμήμα που έθεσε τη Λαμία στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.

Ένα τμήμα πρωτοπόρο στην Ελλάδα τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και ερευνητικό επίπεδο. Έχοντας ιδρυθεί το 2004, έχει σκοπό να εκπαιδεύει φοιτητές στους ευρύτερους τομείς της Πληροφορικής και της Επιστήμης των Υπολογιστών, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην καθοριστική συμβολή της τεχνολογίας σε σύγχρονες εφαρμογές στη Βιοϊατρική, την Υπολογιστική Βιολογία και τη Γενετική.

Το τμήμα είναι ενταγμένο στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχοντας συνέργειες με άλλα τρία τμήματα. Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, καθώς και τα Τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής τα οποία προσφέρουν βασικές θεωρητικές γνώσεις για τη θεμελίωση της επιστήμης της Πληροφορικής.

Το πιο δυνατό «χαρτί» του τμήματος αποτελεί το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του. Οι καθηγητές του τμήματος έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε διεθνές επίπεδο βάσει του επιστημονικού τους έργου. Ως αποτέλεσμα, τρία μέλη του βρίσκονται στο κορυφαίο 1% σε θέσεις παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ακολουθούν  και άλλα δύο μέλη στο κορυφαίο 2%.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Σημαντική είναι και η συνεισφορά των καθηγητών του τμήματος στο κοινωνικό σύνολο, καθότι προσφέρουν τη τεχνογνωσία τους σε διάφορες επιτροπές, φορείς και οργανισμούς υποδομών τεχνολογίας και υπηρεσιών υγείας.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζει επίσης ότι ένα από τα επιπρόσθετα δυνατά σημεία του τμήματος είναι ότι αποτελείται από πολύ δραστήριους φοιτητές, οι οποίοι ενθαρρύνονται από τους καθηγητές τους στη «συν-δημιουργία». Υπάρχουν πολλές φοιτητικές ομάδες εθελοντικής και ερευνητικής δράσης, ενώ συνεχώς διοργανώνονται ημερίδες και συμμετοχές σε συνέδρια.

Τέλος, το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος έχει λάβει μία ιδιαίτερα τιμητική ακαδημαϊκή διάκριση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης λαμβάνοντας την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στην πιστοποίησή του.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει καταγωγή από την Αθήνα, ενώ ζει πλέον μόνιμα στη Λαμία από το 2009. Όραμα δικό του, αλλά και των υπόλοιπων συναδέλφων του στη Σχολή Θετικών Επιστημών, είναι η ανάπτυξη ενός ακαδημαϊκού και ερευνητικού οικοσυστήματος στο κέντρο της Ελλάδας και στην πόλη της Λαμίας.

 

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμία: Η Μαρία και η Ναταλία μας μιλούν για τις σπουδές τους στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.