Η τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε διαχρονικά ο κατεξοχήν χώρος ενεργοποίησης των πολιτών-δημοτών, ο χώρος όπου άμεσα και αποτελεσματικά ο καθένας μπορεί, συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο, να συνδιαμορφώσει την πολιτική του Δήμου και να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων. Υπό το πρίσμα αυτό οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είναι η ευκαιρία όλων μας να αποκτήσουμε πλέον λόγο στο ποια πόλη θέλουμε και η στιγμή για να απαιτήσουμε μια πόλη όμορφη για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι και θα χαιρόμαστε να ζούμε.

 

Έχει πλέον έρθει η ώρα που όλοι μαζί και καθένας μόνος του οφείλουμε, για την πόλη μας και για τον εαυτό μας ως δημότες, να δραστηριοποιηθούμε και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης που θα σέβεται τον πολίτη, θα επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, την πρόοδο, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη της γεωργίας. Για μια Λαμία πρωτοπόρο στις περιβαλλοντικές δράσεις. Για μια Λαμία που θα παράγει πολιτισμό και θα προάγει τις τέχνες. Για μια Λαμία που θα αξιοποιήσει όλες εκείνες τις δυναμικές του τόπου που βρίσκονται σε αδράνεια για να πετύχει το άλμα μπροστά.

Όλα αυτά με γνώμονα την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές του. Με δυναμικές δράσεις σε καινοτόμους τομείς και με ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα εστιάζει και σε μορφές ανάπτυξης που έως σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί, όπως ειδικότερα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αειφόρος ανάπτυξη.

Με την καθημερινή τριβή με τον πολίτη και την ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων στα πλαίσια του εποικοδομητικού διαλόγου, μια αμφίδρομη σχέση που ήδη εγκαινιάσθηκε με επιτυχία με την λειτουργία της πλατφόρμας διαλόγου πολιτών της «ΠΕΡΙΦΑΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» (dialogos.perifanipoli.gr) μέσω της οποίας ανταλλάσσουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις και συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμα μας για την Λαμία της επόμενης ημέρας.

Επειδή κάθε μέρα που περνάει και παραμένουμε άπραγοι είναι μια μέρα χαμένη για την πόλη μας και εμάς τους ίδιους οι εκλογές του Μαΐου είναι η ευκαιρία μας να αποκτήσουμε την όμορφη πόλη που μας αξίζει.

Με αυτή την ακράδαντη πεποίθηση μου να με καθοδηγεί και με την βεβαιότητα ότι μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορούν να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος και να τεθούν οι βάσεις για ένα Δήμο Λαμίας σύγχρονο, ελκυστικό, που να σέβεται τις ανάγκες του δημότη και να αποτελεί πόλο έλξης του επισκέπτη συστρατεύομαι με τον συνδυασμό του κ. Θύμιου Καραΐσκου «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», μια ισχυρή και συμπαγής ομάδα που έχει τη διάθεση, την ικανότητα και τη θέληση να προσφέρει και τον συνδυασμό τεχνογνωσίας, εμπειρίας και ενθουσιασμού για μία δυναμική αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Προχωράμε με ήθος, αξιοπρέπεια και συνέπεια λόγων και έργων για να προασπίσουμε τα πραγματικά συμφέροντα των δημοτών μας και να αναδείξουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας για να αφήσουμε την στασιμότητα και να επιτύχουμε το άλμα προς τα εμπρός.

Αποτελεί τέλος προσωπική μου πρόκληση και δέσμευση, η ενεργοποίηση της νέας γενιάς δημοτών, όπου ανήκω και εγώ, στην οποία οφείλουμε όλοι να εμπνεύσουμε το όραμα για μια Λαμία καλύτερη, για μια Λαμία διαφορετική, για μια Λαμία φιλική προς τον δημότη και τον επισκέπτη, για μια Λαμία ΠΕΡΗΦΑΝΗ.

Μάριος Αθ. Παπαθανασίου

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Υπάτης

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στη Λαμία το 1983. Είμαι ο μεγαλύτερος γιος του Θανάση Παπαθανασίου και της Αντιγόνης Κρανιώτη και είμαι παντρεμένος με την Ελένη Σακκά.

Αποφοίτησα, έχοντας λάβει κατ’ επανάληψη υποτροφίες, από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ολοκλήρωσα αριστεύοντας τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αστικό Δίκαιο.

Είμαι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω στο Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας ασκώντας μάχιμη δικηγορία από το 2006, έχοντας υπάρξει συνεργάτης με τον Ηλία Κρανιώτη.

Έχω διατελέσει Νομικός Σύμβουλος Νομικών Προσώπων και Οργανισμών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.