Αρχική Πολιτική Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

 

Στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας τιμούμε τους 350.000 Έλληνες Ποντίους που εξοντώθηκαν με φανατισμό και βαρβαρότητα βάση ενός σχεδίου, που ήθελε τον αφανισμό και τον ξεριζωμό τους από τις πανάρχαιες εστίες τους όπως και ολόκληρου του Μικρασιατικού Ελληνισμού.


Η σημερινή Τουρκία, όπως και στην περίπτωση της Αρμενικής Γενοκτονίας, αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει την Ποντιακή Γενοκτονία, προσπαθώντας να συσκοτίσει την αλήθεια με ψεύδη και διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων.

Καθήκον της ελληνικής πολιτείας, αλλά και όλων μας είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης για τη θυσία των Ελλήνων του Πόντου και η προώθηση διεθνώς της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Επιβάλλεται δε, εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών ηγεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλητικές και αναθεωρητικές θέσεις της Νέο-οθωμανικής Τουρκίας αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας δίνει το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Έτσι μόνο οικοδομείται ένα ασφαλές μέλλον για τον Ελληνισμό. Έτσι τιμούμε πραγματικά τη θυσία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και τους αποδίδουμε τον οφειλόμενο σεβασμό αντλώντας γνώση και δύναμη από την ιστορία μας και επιτελώντας το χρέος μας προς τις επόμενες γενιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.