Αρχική Κόσμος Ο Σάντερ είναι περήφανος για τον πατέρα του που έχει σύνδρομο Down

Ο Σάντερ είναι περήφανος για τον πατέρα του που έχει σύνδρομο Down

Οι γονείς με Σύνδρομο Down είναι εξίσου καλοί όσο όλοι οι γονείς. Αυτό είναι το μάθημα, που όλοι μπορούμε να μάθουμε, όταν ακούμε την ιστορία του Σάντερ Ίσα, ενός Σύριου φοιτητή και του πατέρα του.

Ο Sader Issa, φοιτητής οδοντιατρικής στη Συρία, μοιράστηκε την ιστορία του για το πώς τον μεγάλωσε ο πατέρας του Jad, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Για την αμέριστη αγάπη που δέχθηκε σαν παιδί, Η οποία τον έκανε να μη νιώθει καμία διαφορά με τους συνομηλίκους του.

Η ιστορία τους είναι ένα σαφές παράδειγμα ότι δεν έχει σημασία τι λένε οι άνθρωποι ή πόσο περίπλοκη μπορεί να φαίνεται μια κατάσταση, γιατί στο τέλος το μόνο που έχει σημασία είναι η αγάπη.

Είναι πολύ συγκινητικό που ο Τζαντ συχνά λέει στους ανθρώπους ότι είναι περήφανος για τον Σάντερ λέγοντας ότι «ο γιος μου είναι γιατρός».

Με τον ίδιο να λέει γεμάτος χαρά και ικανοποίηση “Ναι, έχω Σύνδρομο Down, αλλά μεγάλωσα αυτόν τον άνθρωπο και έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, για να τον κάνω γιατρό και να βοηθάει τους άλλους ανθρώπους”.

Αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η σχέση του με τους γονείς του είναι διαφορετική από τις άλλες οικογένειες, ο Sader λέει ότι δεν είναι. Η σχέση που έχουν χτίσει τόσα χρόνια ήταν τόσο κοινή όσο και οποιαδήποτε άλλη. Με το πέρασμα του χρόνου μπορούσαν να απολαύσουν την αγάπη, την απλότητα, την ταπεινοφροσύνη και κατάφεραν να περάσουν από τις αντιξοότητες όταν διαφωνούσαν. Με αυτό έχουν προσπαθήσει να δείξουν στους άλλους ότι όλα είναι δυνατά και ότι μπορούν να αλλάξουν την αντίληψή τους σαν μια οικογένεια στην οποία η αγάπη ήταν το πιο σημαντικό πράγμα.

Ο Jad Issa, ο πατέρας του Sader, εργάζεται σε ένα μύλο κοντά στο σπίτι του. Ο γιος του συχνά τον βοηθά στη δουλειά. Ζει μια φυσιολογική ζωή και οι άνθρωποι τον σέβονται και τον αντιμετωπίζουν όπως οποιοσδήποτε άλλον, αφού το μόνο που ξέρει είναι πώς να του προσφέρει αγνή αγάπη χωρίς να περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα. “Είμαι περήφανος για τον πατέρα μου. Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, ήταν η μεγαλύτερη υποστήριξη για μένα όταν την χρειαζόμουν», λέει ο Sader.

Ίσως, όταν μια γυναίκα είναι έγκυος και ανακαλύψει ότι το παιδί της θα έχει σύνδρομο Down, μπορεί να σκεφτεί ότι η ζωή της καταστράφηκε και θα μπορούσε να το αντιληφθεί ως το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτήν. Όπως σε κάθε κατάσταση της ζωής, οι πιθανότητες συμβαίνουν και, στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν μόνο 2: περιμένετε και αναλάβετε την ευθύνη ή εγκαταλείψτε την ιδέα να αποκτήσετε ένα παιδί με αυτή την κατάσταση. “Αν η γιαγιά μου δεν είχε πεισθεί για τον πατέρα μου, δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ, για να σας πω αυτή την απίστευτη ιστορία”, δήλωσε ο Sader, ο οποίος προσπαθεί να κάνει μια ταινία για την οικογένειά του.

 

Πηγή : BoredPanda

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.