Αρχική Πολιτική Ο Θ. Χειμάρας στη 2η Διαβούλευση για το ΠΕΠ Στερεάς: Όσες περισσότερες...

Ο Θ. Χειμάρας στη 2η Διαβούλευση για το ΠΕΠ Στερεάς: Όσες περισσότερες «φωνές», τόσο καλύτερα αποτελέσματα! (Βίντεο)

 

Ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας συμμετείχε στη 2η Διαβούλευση για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027. Σε δήλωσή του ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει:

“Όσες περισσότερες «φωνές», τόσο καλύτερα αποτελέσματα!

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Στη 2η διαβούλευση που πραγματοποιεί η Περιφέρειά μας για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027, με τη συμβολή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, είχα την ευκαιρία να επισημάνω πως:

 1. Η Στερεά Ελλάδα, αδικημένη στα προηγούμενα ΕΣΠΑ εξαιτίας του Στόχου 2, έχει διπλασιάσει τα κονδύλια για τη νέα περίοδο, τα οποία ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της εργασίας, του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
  2. Είναι κρίσιμο να χρηματοδοτηθούν τάχιστα μελέτες για έργα και υπηρεσίες από την τρέχουσα περίοδο, κυρίως στον Αγροτικό τομέα, ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους πόρους αυτούς.
  3. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του, το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση ενός μηχανισμού ταχείας ενίσχυσης των επιχειρήσεων.
  4. Ο σχεδιασμός Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τις Λουτροπόλεις της Περιφέρειας, να επεκταθεί και σε όλες τις ιαματικές πηγές, ανοίγοντας σημαντικές προοπτικές τοπικής ανάπτυξης.
  5. Η σύνδεση της Λαμίας και των άλλων πόλεων της Περιφέρειας με το Φυσικό Αέριο θα σημάνει την προσέλκυση ενεργοβόρων επιχειρήσεων, άρα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  6. Η επιχειρηματικότητα να συνδεθεί με την καινοτομία και τα ψηφιακά εργαλεία ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και αποδοτική.

Πολλά συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό και τους συνεργάτες του για την εξαιρετική δουλειά”.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βουλευτή:

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.