Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Ο Θ. Χειμάρας ζητά μόνιμους διορισμούς και μοριοδότηση της εντοπιότητας, για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Φθιώτιδας

 

«Μόνιμους διορισμούς και μοριοδότηση της εντοπιότητας,  για την ορθή λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Φθιώτιδας», ζητά με ερώτησή του από την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο Θέμης  Χειμάρας.

Με την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Χειμάρας, αναδεικνύει τα προσκόμματα που δημιουργούνται στην καθημερινή λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Φθιώτιδας από την συχνή έλλειψη προσωπικού φύλαξης και ζητά από την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη την παρέμβασή της προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.  

Επιπλέον, επισημαίνει το ζήτημα της υποστελέχωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας από επιστημονικό προσωπικό και ζητά την επίλυση του μέσω του θεσμού της κινητικότητας και μέσω προσλήψεων Μόνιμου (τακτικού) Προσωπικού βάσει των κριτηρίων εντοπιότητας. 

Ο κ. Χειμάρας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η σημαντική έλλειψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστοί σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Φθιώτιδας.

Είναι γνωστή ταυτόχρονα, η ύπαρξη σοβαρών και καταρτισμένων επιστημόνων με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, οι οποίοι με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό θα εργάζονταν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. 

Θα πρέπει, εκτός από τις έκτακτες προσλήψεις, να δρομολογηθεί η κάλυψη των αναγκών με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Είμαι σίγουρος πως η μοριοδότηση κριτηρίων εντοπιότητας, θα προσελκύσει πολλούς και καταρτισμένους επιστήμονες να εργαστούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους τη Φθιώτιδα». 

[magviber]

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ερώτηση του κ. Χειμάρα προς την Υπουργό Πολιτισμού

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ