Αρχική Πολιτική Ο Θέμης Χειμάρας εισηγητής σε 2 νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης για την...

Ο Θέμης Χειμάρας εισηγητής σε 2 νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης για την έρευνα και την επιστήμη

 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, Θέμης Χειμάρας, ήταν ο εισηγητής σε 2 νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη συνεδρίαση της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Τα σχέδια νόμου αφορούν στην κύρωση των συμφωνιών για την ένταξη της Ελλάδας στο δίκτυο ELIXIR της ΕΕ, την ευρωπαϊκή ερευνητική υποδομή για τη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων στις βιοεπιστήμες, καθώς και τη συνεργασία με το Βασίλειο του Μαρόκου στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας.

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής υπογράμμισε πως:

«Στόχος των δύο νομοσχεδίων είναι η επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία με άλλες χώρες. Η έρευνα δεν έχει σύνορα, δε χωρά σε χάρτες, δε γνωρίζει εμπόδια.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ουσιαστική στήριξη των ερευνητών μας, σύνδεση της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και αποτελεσματική οργάνωση των φορέων που ασχολούνται με την καινοτομία.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ελληνικής Κυβέρνησης έχει αποφέρει μόλις σε 2 χρόνια, επενδύσεις πολυεθνικών κολοσσών στη χώρα μας όπως της ΜICROSOFT και της Pfizer.

Ταυτόχρονα, θεσμοθετήσαμε ευεργετικά φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για νεοφυείς επιχειρήσεις: όπως είναι οι επιχειρηματικοί άγγελοι, οι μικροπιστώσεις, η μείωση της φορολογίας. 

Η έρευνα άλλωστε είναι ολοκληρωμένη, όταν τελικά διαχέεται στην κοινωνία, δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα και νέες πηγές εισοδήματος. 

Επιπρόσθετα, εξασφαλίζουμε 444 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, ενισχύουμε τους ερευνητικούς φορείς με προσωπικό και αυξάνουμε τους πόρους των χρηματοδοτικών εργαλείων». 

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Θέμη Χειμάρα:

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.