Αρχική Στερεά Ελλάδα Ο θύμιος Παπαευθυμίου απαντά στον Γιώργο Χατζή για την πρόταση αντιδημαρχίας!

Ο θύμιος Παπαευθυμίου απαντά στον Γιώργο Χατζή για την πρόταση αντιδημαρχίας!

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ 5ης ΘΕΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ. ΘΥΜΙΟΥ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής στις 11/12/2019, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Χαντζής πρότεινε στον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Θύμιο Παπαευθυμίου, να επιλέξει πρόσωπο από τη μειοψηφία για την πλήρωση της 5ης θέσης Αντιδημάρχου, όπως παρέχεται η δυνατότητα με την τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών.

Η στάση μας απέναντι στην πρόταση-πρόσκληση αυτή ήταν και παραμένει απ’ την πρώτη στιγμή αρνητική, καθώς η στόχευση της συγκεκριμένης τροπολογίας αφορά Δημ. Συμβούλια στα οποία η κυβερνώσα αρχή αντιμετωπίζει ζήτημα πλειοψηφίας και αναπόφευκτα οδηγείται σε διαπαραταξιακές συνεργασίες για να επιτελέσει το έργο της.

Στο δικό μας Δήμο τέτοιο ζήτημα δεν προκύπτει, καθώς οι δημότες με την ψήφο τους προσέφεραν στην παράταξη του κ. Χαντζή την απόλυτη πλειοψηψία. Δε συντρέχει κανένας λόγος να απαντήσουμε θετικά στο ενδεχόμενο μιας διαπαραταξιακής συνεργασίας, μη σεβόμενοι την απόφαση των δημοτών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να τελούμε το έργο μας απ’ το πόστο που μας έδωσε ο λαός, ασκώντας αντιπολίτευση εποικοδομητικού χαρακτήρα, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει εμπράκτως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σαν παράταξη είχαμε διαγνώσει σημάδια αδυναμίας διακυβέρνησης στη νέα Δημοτική Αρχή, κι η εξέλιξη αυτή έρχεται να μας επιβεβαιώσει. Ωστόσο, δεδομένου ότι η συμπολίτευση διαθέτει την πλειοψηφία των 14 εδρών, δική μας πρόθεση είναι να της επιτρέψουμε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της απερίσπαστα και χωρίς δικές μας παρεμβολές.

Και επειδή καλό είναι να μην ξεχνάμε, να θυμίσουμε πως στο παρελθόν ο κ. Χαντζής από άλλη θέση τότε, αυτή του Δημ. Συμβούλου, με γραπτή επιστολή είχε υποβάλει την παραίτησή του και μόνο στην υποψία συνεργασίας με άλλη παράταξη. Είναι ο ίδιος που σήμερα, μερικά μόλις χρόνια μετά, με θερμή παράκλησή του μας καλεί να συνασπιστούμε για το κοινό όφελος των πολιτών και του τόπου μας!

Μάλιστα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη ειπώθηκε από τον κ. Χαντζή πως θα διατηρήσει τη θέση του 5ου Αντιδημάρχου κενή. Να του υπενθυμίσουμε πως παρά τη δική μας άρνηση να καλύψουμε τη θέση αυτή, στο Δημ. Συμβούλιο υπάρχει και 3η παράταξη, προς την οποία θα μπορούσε να απευθύνει την ίδια πρόταση.

Κλείνοντας, καλό θα ήταν να δίνουμε στα πράγματα τη διάσταση και το μέγεθος που τους αξίζει. Ο Δήμος μας βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία είναι και τα πλέον σημαντικά για την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Η επίλυση αυτών των ζητημάτων είναι αυτή που θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία των δημοτών και ΟΧΙ οι όποιες κινήσεις “καλής θέλησης” με μηδενικό αντίκτυπο στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.