Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Οικονόμου για «Καλάθι»: Συγκρατημένες τιμές για 20η εβδομάδα – Μειωμένες στο 6,35%

Με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» οι τιμές στο 6,35% από τα 1134 προϊόντα που περιλαμβάνει μειώθηκαν, ενώ στο 88,18% παρέμειναν σταθερές» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο το “Καλάθι του νοικοκυριού” για 20η εβδομάδα συμβάλλει στη συγκράτηση των τιμών. Συγκεκριμένα από τα 1.134 προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι», 62 (ποσοστό 5,47%) παρουσίασαν αύξηση, 72 (6,35%) μείωση και 1.000 (88,18%) παρέμειναν σταθερά», αναφέρει ειδικότερα ο κ. Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι χθες σοβαρές μειώσεις τιμών, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και την προηγούμενη εβδομάδα και αυτήν την εβδομάδα, μετά από αρκετό καιρό, στο «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Κατά την επίσκεψη του ιδίου και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση σε καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ«Μασούτης», «Σκλαβενίτης» «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «MyMarket», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με παράγοντες της αγοράς με στόχο τη συγκράτηση των τιμών στην Πασχαλινή αγορά.

«Μεσοσταθμικά, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η συνολική αξία του Καλαθιού έχει πέσει πάνω από 3%. Αν θυμάστε σας είχα πει ότι από τον Μάρτιο αναμένουμε να αρχίσει η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού να φαίνεται και στο ράφι και πράγματι, θέλω να ευχαριστήσω τις αλυσίδες γιατί στο Καλάθι είναι εμφανής η διαφορά πια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Όσοι δηλαδή ψωνίζουν τακτικά από το Καλάθι θα δουν να είναι λίγο χαμηλότερες οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα και αρκετά χαμηλότερες σε κάποια άλλα προϊόντα απ’ ότι πριν από μερικές εβδομάδες».

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ