Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 δίνοντας ισχυρή έμφαση στην ιδεολογική του ταυτότητα

 

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25, το οποίο έλαβε χώρα στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, στις 4, 5 και 6 Ιουνίου:

Το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 ολοκληρώθηκε με την έγκριση του συνόλου των πολιτικών θέσεων, δίνοντας ισχυρή έμφαση στην ιδεολογική του ταυτότητα.

Επίσης εγκρίθηκε το ψήφισμα που εισηγήθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης και την επιβολή κυρώσεων στο Κράτος του Ισραήλ καθώς και το ψήφισμα για Παλλαϊκή Ενότητα για Ρήξη με την Ολιγαρχία που επίσης εισηγήθηκε ο Γραμματέας του κόμματος: «Το ΜέΡΑ25 καλεί πολίτες, κινήματα και κόμματα σε Παλλαϊκή Ενότητα για Ρήξη με την εγχώρια και διεθνή Ολιγαρχία η οποία, εν μέσω πανδημίας, κορυφώνει την λεηλασία των μισθωτών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, της μη προνομιούχας νεολαίας και του περιβάλλοντος. Το ΜέΡΑ25 είναι έτοιμο για ακηδεμόνευτο διάλογο με όλες και όλους για κοινές πολιτικές ρήξης και, βέβαια, όχι ενσωμάτωσης στο άρμα της αρπακτικής ολιγαρχίας.»

[magviber]

Τέλος έγινε διεύρυνση των οργάνων του κόμματος: η Κεντρική Επιτροπή αποτελείται πλέον από 200 με την προσθήκη μέσω κλήρωσης 64 νέων μελών και η Πολιτική Γραμματεία αριθμεί πλέον 20 μέλη, με κλήρωση 2 επιπλέον μελών, αλλά και την προσθήκη δύο νέων μελών από το brain drain και τον απόδημο ελληνισμό και 1 εκπρόσωπο της Νεολαίας.

Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος μέλη του ΜέΡΑ25 από όλη την επικράτεια και τοποθετήθηκαν περίπου το 1/4 των συνέδρων. Δυνατότητα παρέμβασης υπήρξε και διαδικτυακά, ενώ με φυσική παρουσία τοποθετήθηκαν και μέλη μας από το DiEM25 της Γερμανίας. Οι σύνεδροι προέρχονταν από όλες τις ηλικιακές ομάδες και υπήρχε ισότιμη εκπροσώπηση όλων των φύλων.

Το ΜέΡΑ25 Φθιώτιδας εκπροσώπησαν ως σύνεδροι οι Δονάτος Γκοτζαμάνης. Αριστούλα Μπλέτσα, Σεραφείμ Παπαγυιός και Πέτρος Λάμψας, ο οποίος, ως συντονιστής του Τομέα Παιδείας του ΜέΡΑ25, εισηγήθηκε τις θέσεις του κόμματος στο πεδίο της Παιδείας.

e-mail: fthiotida@mera25.gr


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ