Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Όμιλος Φίλων Δάσους: Πεζοπορία στο Σπερχειό (Φωτογραφίες)

 

Η ανακοίνωση του Ομίλου Φίλων του Δάσους:

Σπερχειός, πηγή ζωής, πλούτου, αλλά και κατάρας για τους ανθρώπους του κάμπου!

Αυτή τη φορά η  πεζοπορία μας ήταν κατά μήκος του Σπερχειού από το χωριό Λιανοκλάδι μέχρι το Αμούρι.

Μαζί μας ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων κος Αναστάσιου αλλά και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιανοκλαδίου κος Πάρις Στυπώνιας που μας ξενάγησαν στην περιοχή τους.

 

Μια διαδρομή κατά μήκος του Σπερχειού από Λειανοκλάδι μέχρι Αμούρι μήκους 8 χλμ. Διασχίζοντας τον κάμπο  αντικρίσαμε  τα πλούσια αλλά καταστραμμένα από τον “Ιανό” χωράφια τους, μετά από μια μεγάλη πλημμύρα τον Σεπτέμβριο του 2020 που προέρχονταν από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις λόγο των έργων του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να καταστραφούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις  και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με ανοιχτές πληγές ακόμη.

Κατευθυνθήκαμε στην όχθη του ποταμού, στον χώρο αναψυχής του Πολιτιστικού συλλόγου Λιανοκλαδιου όπου υπάρχει και το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, ένας πανέμορφος χώρος που δημιούργησαν σε εθελοντική βάση και αποτελεί χώρο αναψυχής ανοιχτό για όλους και ανταλλάξαμε απόψεις για την ήπια ανάπτυξη της περιοχής. Και ο χώρος αυτός είχε ισοπεδωθεί και με εθελοντική εργασία επανήρθε στη σημερινή του μορφή.

Το μέλος του Ομίλου μας, κος Γιάννης Σβόλης αναφέρθηκε στην πρότασή μας για εναλλακτικό τουρισμό, άθληση και ψυχαγωγία των δημοτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαμιέων με την κατασκευής μιας πεζοπορικής και ποδηλατικής διαδρομής στην παρόχθια περιοχή του Σπερχειού ποταμού, πρόταση που βρίσκεται στα συρτάρια τις Περιφέρειας αλλά και του Δήμου από το 2020 και παρά την υπόσχεση τους για υλοποίηση δεν προχώρησε!

Δεν έλειψαν βέβαια τα σκουπίδια που συναντούμε σε κάθε πεζοπορία μας, απαραίτητο ντεκόρ την φύσης, προϊόν ασυνείδητων που αδιαφορούν για το φυσικό περιβάλλον αλλά και για τον τόπο τους.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ακολουθείτε γνωρίζοντας τον τόπο μας και βοηθώντας να αναδείξουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ  ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ