Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όμβρια Γη: Η αγάπη για το κρασί έγινε πάθος που αντέχει στο χρόνο!

 

Αυτές τις ημέρες, το κρασί ρέει άφθονο στα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια καθώς αποτελεί το κατ’εξοχήν συνοδευτικό για τους μεζέδες και τα εδέσματα του Πάσχα.

Γιορτάστε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, συνοδεύοντας τις γευστικές σας απολαύσεις με τοπικούς οίνους από το Οινοποιείο “Όμβρια Γη” του Μάκη Μπεκρή.

 

 

 

Στο Οινοποιείο “Όμβρια Γη” του Μάκη Μπεκρή θα βρείτε:

– Ερυθρό Οίνο: 75% Cabernet και 25% Merlot

– Ροζέ Οίνο: Μοσχοφίλερο και Μοσχάτο

– Λευκό Οίνο: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Chardonnay και Ροδίτη.

 

Τσίπουρο αυθεντικό ρουμελιώτικο, αλλά και πεπαλαιωμένο τσίπουρο σε μοναδικής αισθητικής συσκευασία για το τραπέζι σας, αλλά και για δώρο.

 

Λίγα λόγια για την “Όμβρια Γη”

Το 1994 ο Μάκης Μπεκρής φύτεψε το αμπέλι του στην Ομβριακή, κοντά σε τόπο που παλιότερα υπήρχαν αμπέλια που έδιναν εξαιρετικής ποιότητας κρασί. Η θέση του αμπελιού είναι ιδανική, δεν έχει υγρασία, έχει ηλιοφάνεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και το χώμα είναι ελαφρύ και στραγγίζει εύκολα.

Οι εύρωστες ελληνικές και ξένες ποικιλίες δεν είναι ευάλωτες σε ασθένειες, λόγω και της θέσης του αμπελιού. Κάπως έτσι, ξεκίνησε την παραγωγή κρασιού ερασιτεχνικά αλλά με γνώσεις, που προέκυψαν από πολύ μελέτη και συμβουλές από επιστήμονες και παλιότερους αμπελουργούς.

 

 

Το οινοποιείο “Όμβρια Γη”

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ο χώρος που γίνεται η οινοποίηση και έτσι ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο στην Ομβριακή, ήταν γεγονός. Τον  Οκτώβριο του 2020 το οινοποιείο αδειοδοτήθηκε και  οινοποιεί την παραγωγή που προκύπτει από το αμπέλι της οικογένειας.

Το 2004 προστέθηκε στο οινοποιείο χώρος όπου αποστάζονται τα στέμφυλα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της οινοποίησης των σταφυλιών για να φτιαχτεί το τσίπουρο.

Και κάπως έτσι, η αγάπη έγινε πάθος για κρασί με βάθος και ψυχή ώστε να αντέχει στο χρόνο!

Για να παραγγείλετε το κρασί σας ή και τσίπουρο από το Οινοποιείο του Μάκη Μπεκρή “Όμβρια Γη” πατήστε εδώ.

 

 

“Όμβρια Γη”
Οινοποιείο – Αμπελώνας
Ομβριακή Δομοκού

Τηλ.: 697 477 5568
email: bekrisd@gmail.com
Facebook/Ομβρια γη

 

 

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ