Αρχική Πολιτική Οριστικό: Δήμαρχος στο Δομοκό ο Μπάμπης Λιόλιος παρά τις ενστάσεις!

Οριστικό: Δήμαρχος στο Δομοκό ο Μπάμπης Λιόλιος παρά τις ενστάσεις!

Δεν έφερε αλλαγές η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λαμίας που εκδίκασε την ένσταση και την αντένσταση που αφορούσε το Δήμο Δομοκού και την επικύρωση του αποτελέσματος της 1ης Κυριακής.

 

Έτσι Δήμαρχος βάσει του αποτελέσματος του Β’ γύρου είναι ο Μπάμπης Λιόλιος, που ήδη έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για τη λειτουργία του Δήμου με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση 625/2019 του Διοικητικού Δικαστηρίου, αποτελούμενο από τους Ανδρέα Θεοδωρίδη Πρόεδρο Πρωτοδικών ΔΔ, Νέλλη – Πηνελόπη Γεωργούτσου, και Ελισάβετ Βαλάση (Εισηγήτρια) Πρωτοδίκες ΔΔ, προστέθηκαν συνολικά 23 έγκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία προσμετρήθηκαν στα γνωστά 8.803, σύνολο 8.826, χωρίς να αλλάξουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Αναλυτικά, το Δικαστήριο πρόσθεσε 13 ψηφοδέλτια στην παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» του Δημήτρη Τζιαχρήστα (από τα 15 που ζητούσε) και του αφαίρεσε 2 (από τα 23 που ζητούσε η αντένσταση), σύνολο 4.410 (από 4.399 που είχε δώσει επίσημα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας).

Αντίστοιχα στο συνδυασμό «+Δημότες» του Μπάμπη Λιόλιου προστέθηκαν 11 ψηφοδέλτια (από τα 14 άκυρα που ζητούσε), ενώ του αφαιρέθηκαν 2 βάση της ένστασης του αντιπάλου συνδυασμού (από τα 29 που ζητούσε). Σύνολο 3.844 έγκυρα ψηφοδέλτια (αντί 3.835).

 

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση δόθηκε τέλος στην υπόθεση των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Δομοκού», σημειώνει ο δικηγόρος Γιώργος Ρεντίφης που προσθέτει: «Το δικαστήριο αφού εξέτασε την ένσταση του απερχόμενου Δημάρχου και την αντένσταση του εντολέα μου και νέου Δημάρχου Δομοκού κ. Λιόλιου απεφάνθη ότι ορθώς οδηγήθηκε η εκλογή Δημάρχου στη δεύτερη Κυριακή, αφού τα κακώς ακυρωθέντα ψηφοδέλτια και των δυο συνδυασμών αλλά και του τρίτου συνδυασμού της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΟΜΟΚΟΥ που καταχωρήθηκαν εν τέλει στα έγκυρα με βάση την ανωτέρω απόφαση, δεν επηρεάζουν ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών. Οπότε με την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λαμίας αποτυπώθηκε ορθότερα η κυρίαρχη βούληση του εκλογικού σώματος, ώστε να μην καταλείπεται πλέον αμφιβολία σε κανέναν σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.