Αρχική Τοπικά Πανελλήνιες 2022: Αγωνία για τις βαθμολογίες – Αναμένεται χαμηλό όλων των εποχών...

Πανελλήνιες 2022: Αγωνία για τις βαθμολογίες – Αναμένεται χαμηλό όλων των εποχών στα Μαθηματικά

Ηπιότερο ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές Σχολές του τρίτου Επιστημονικού Πεδίου αλλά και η χαμηλότερη επίδοση όλων των εποχών με 6,5 στα Μαθηματικά αναμένεται από τις ανακοινώσεις των βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 την ερχόμενη Τρίτη

Πανελλήνιες 2022: Πού θα κινηθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής και φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας, χωρίς σταθερή βαθμολογική βάση, η ελάχιστη βάση εισαγωγής διαμορφώνεται υπό τον κανόνα μεγάλο μέρος υποψηφίων να αρκεστούν στο μηχανογραφικό για Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Άλλοι θα έχουν περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό και μόνο το 1/3 υποψηφίων θα μπορούν να δηλώσουν όποια Σχολή επιθυμούν, είπε.

Οι βάσεις θα κινηθούν πτωτικά χωρίς αντιστοίχιση με τις περυσινές βάσεις και κάθε Σχολή καθορίζει διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας, δηλαδή μιλάμε για νέα πραγματικότητα, είπε ο κ. Χατζητέγας.

 

Χαμηλότερα θα κινηθούν οι Βάσεις στο Πρώτο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών σπουδών ενώ τα Αρχαία που χαρακτηρίστηκαν απαιτητικά θα έχουν φέτος χαμηλότερη προσμέτρηση από το περυσινό 33%  και δεν θα είναι στην εξίσωση υπολογισμού μορίων τόσο δυνατό, εκτιμά ο καθηγητής

Η συμβουλή του είναι ότι «αφού έχουμε διαφορετικό τρόπο μέτρησης το μηχανογραφικό πρέπει να συμπληρωθεί κατά φθίνουσα σειρά επιθυμίας, δηλώνοντας όλες τις επιλογές χωρίς σύγκριση με προηγούμενα χρόνια».

 

πηγή ethnos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.