Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Πανελλήνιες 2022: Επιτυχίες και σημαντικές πρωτιές για το 3ο ΕΠΑΛ Λαμίας

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών και η Διευθύντρια του 3ου ΕΠΑ.Λ Λαμίας (Εσπερινού) συγχαίρουν εγκάρδια τους επιτυχόντες μαθητές Γιώργο Καμπίτσα (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Παν. Θεσσαλίας), Δημήτρη Μανανά (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Παν. Δυτ. Μακεδονίας), Νίκο Ξηρομερίτη (1ος στο Τμήμα Φυσικής του Παν. Θεσσαλίας) και την επιτυχούσα μαθήτρια Άννα Σκαρλάτου (1η στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Παν. Θεσσαλίας) για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Η εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, και μάλιστα στην περίπτωση του Νίκου Ξηρομερίτη και της Άννας Σκαρλάτου η επίτευξη πρωτιάς μεταξύ των υποψηφίων ΕΠΑΛ, αποδεικνύει ότι το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ δεν είναι και δεν φιλοδοξεί να είναι απλώς ένα σχολείο για να πάρει κανείς ένα Απολυτήριο Λυκείου και ένα πτυχίο.

Τα όνειρα των ενηλίκων και εργαζομένων μαθητών μας που, με λερωμένα χέρια από τα μηχανουργεία ή ταλαιπωρημένοι από την καθημερινή βιοπάλη, έρχονται με όρεξη και μεράκι να κάνουν μάθημα το απόγευμα, υποστηρίζονται μαθησιακά από το υψηλού επιπέδου καταρτισμένο προσωπικό του σχολείου μας και ενθαρρύνονται από το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας, εμπιστοσύνης στις δυνατότητές τους και καλλιέργειας κινήτρων για περαιτέρω σπουδές, αφού ποτέ δεν είναι αργά για εξέλιξη.

Γιατί να έρθει κάποιος/α στο 3ο ΕΠΑΛ Λαμίας (Εσπερινό);

1) Για να πάρει Απολυτήριο Λυκείου πλήρως ισότιμο με του Γενικού Λυκείου (πρωινού ή εσπερινού)

2) Για να πάρει πτυχίο σε κάποια ειδικότητα των τομέων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής-Αυτοματισμών ή Πληροφορικής

3) Αν ήδη έχει κάποιος/α απολυτήριο Λυκείου, έρχεται μόνο δύο σχολικά έτη σε μας, δεν παρακολουθεί μαθήματα Γενικής Παιδείας αλλά μόνο ειδικότητας, παίρνει το πτυχίο του ΕΠΑΛ (επιπέδου 4) και μπορεί μετά να εκμεταλλευθεί τη δυνατότητα της Μαθητείας για να πάρει πιστοποίηση επιπέδου 5.

Οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ κατά κύριο λόγο ζητούν μαζί με το απολυτήριο και ανάλογο πτυχίο. Επιπλέον, υπάρχει πάντα η δυνατότητα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ελάτε στο σχολείο μας στις αρχές Σεπτεμβρίου να σας ενημερώσουμε και να σας εγγράψουμε. Ποτέ δεν είναι αργά για μάθηση και εξέλιξη! Οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΕΠΑΛ Λαμίας και η Διευθύντρια Γεωργία Παντίδου σάς περιμένουμε!

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ