Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

O υπεραθλητής Γιάννης Παπανικολάου από Αθήνα στη Λαμία και μετά στον Όλυμπο με… ποδήλατο

Στη Λαμία, την πόλη καταγωγής του πατέρα του, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποίησε την πρώτη στάση του ο υπεραθλητής Γιάννης Παπανικολάου στο πλαίσιο του «Olympus bike challenge», ένα μοναδικό ποδηλατικό αθλητικό γεγονός, με διαδρομή 880 χιλιομέτρων από την Αθήνα, μέχρι την κορυφή του Ολύμπου τον Μύτικα.

Ο Γιάννης Παπανικολάου θα ανέβει στην κορυφή “Σκολιό” του Ολύμπου (2η υψηλότερη κορυφή στα 2912μ.) με το ποδήλατο του και μόλις φτάσει στο “Σκολιό”, θα αφήσει το ποδήλατο, θα ανέβει στο Μύτικα με τα πόδια και μετά θα πάρει το δρόμο του γυρισμού και πάλι με το ποδήλατο!

Στη Λαμία τον υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ζωγράφος.

Ο Γιάννης Παπανικολάου ήταν διεθνής ποδηλάτης πίστας από το 1998, λαμβάνοντας μέρος σε διοργανώσεις ποδηλασίας παγκοσμίως, έχει σπουδάσει MSc., Αθλητική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου που περιλαμβάνει Αθλητική Οργάνωση, Πολιτική και Δίκαιο του Αθλητισμού.

Η εμπειρία και οι γνώσεις του οδήγησαν στην ομάδα διαχείρισης μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως OLYMPICS GAMES GREECE του 2004 Special Olympics του 2011 και BAKU 2015 1st European Games, IRONMAN Greece 2019, Special Olympics 2019 Abu Dhabi, ΙΙ Mediterranean Beach Games, Greece 2019, Tour of Hellas 2022.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ