Αρχική Ελλάδα Κεραμέως: Η τηλεκπαίδευση είναι εκτός λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Κεραμέως: Η τηλεκπαίδευση είναι εκτός λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου το υπουργείο Παιδείας, αναγκάστηκε να ομολογήσει καθώς μια ημέρα νωρίτερα η Αρχή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την πορεία των διορθώσεων που ήταν υποχρεωμένο να κάνει το υπουργείο όσον αφορά στην τηλεκπαίδευση.

 

Στην ανακοίνωση ανέφερε ότι το υπουργείο με υπόμνημα που κατέθεσε στις 14/1/2022 ενημέρωσε την Αρχή για τις ενέργειές του σε σχέση με τις ελλείψεις που είχε εντοπίσει εδώ και δυο μήνες η Αρχή στις υποχρεώσεις του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τη συμμόρφωσή του με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων σε σχέση με τις διαδικασίες που εφαρμόζει για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η Νίκη Κεραμέως ομολογεί ότι η απόφαση της Αρχής έθετε τεχνικά ζητήματα που έπρεπε να ικανοποιηθούν προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα ομολογούν ότι υπάρχει ένα τελευταίο τεχνικό ζήτημα που ακόμα δεν έχει λυθεί.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έθετε πολύ σοβαρά ζητήματα για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και τα προσωπικά δεδομένα είχε εκδοθεί στις 16 Νοεμβρίου του 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.