Αρχική Εκδηλώσεις Παρακολουθήσαμε τη διάλεξη του καθ. Ιωάννη Μάζη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας –...

Παρακολουθήσαμε τη διάλεξη του καθ. Ιωάννη Μάζη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα διάλεξη παρακολουθήσαμε το μεσημέρι της Κυριακής 1η Δεκεμβρίου 2019, από τον  Καθηγητή Γεωπολιτικής Ιωάννη Μάζη με θέμα: «Αλλαγές στη Διεθνή Ανακατανομή Ισχύος στο Ευρωατλαντικό Σύμπλοκο και η πολιτική θέσις του Ελλαδοκυπριακού Ελληνισμού», στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Λαμιέων, «Αλέκος Κοντόπουλος».

 

Ο κος Μάζης ήρθε στη Λαμία, καλεσμένος του  AHEPA «Θερμοπύλες» που μάλιστα πριν τη διάλεξη προχώρησε στην Ορκωμοσία των μελών του νέου Τμήματος

Είχαμε δηλαδή την Ίδρυση του Νέου τμήματος Θερμοπύλες στη Λαμία HJ-42 παρουσία του Κυβερνήτη Ευσταθίου Κεφαλίδη  και του Αντικυβερνήτη κου Κώτσα Βαρσάμη   παρουσία μελών ΔΣ Ταμία Παναγιώτη Ριζόπουλου Δημητρίου Τσοπέλα Χ Μπακούρο και μελών της Οργάνωσης AHEPA Region 10 – Europe

Οικοδεσπότης ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος

 

Ο καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης είναι διπλωματούχος Α.Τ. Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Είναι επίσης Δρ. Γεωγράφος/Γεωπολιτικός, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οικονομική Γεωγραφία με τετραετείς σπουδές στο Ανώτατο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Universite Aix-Marseille II στο Aix en Provence της Γαλλίας. Είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών του Λονδίνου, μέλος της International Society of Intercommunication of New Ideas (U.S.A.), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Σολωμού, μέλος της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας, μέλος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, μέλος του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλου Σπουδών Αλλοδαπής (1994-2000), Σύμβουλος Σπουδών της Σχολής Εθνικής Αμύνης, Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο διοικεί για 16 συνεχή έτη, και ex officio μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου επί οκτώ έτη, μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά διεθνολογικά, γεωπολιτικά και γεωγραφικά συνέδρια και έχει ορισθεί ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς σε σημαντικές φάσεις του ευρωϊσλαμικού διαλόγου. Το συγγραφικό του έργο καλύπτει τα ειδικά γνωστικά πεδία της Περιφερειακής Ανάπτυξης όπως και της Γεωπολιτικής με ειδίκευση στη Γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής και της Ν/Α Μεσογείου. Είναι ο κατ’ εξοχήν ειδικός στη Γεωπολιτική του Ισλαμιστικού Κινήματος και των πολιτικο-πολιτισμικών των εκφάνσεων στο διεθνές περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.