Αρχική Πολιτική Παράταση έως τέλη Μαρτίου για τις φθιωτικές ΔΑΣΟ μετά την παρέμβαση του...

Παράταση έως τέλη Μαρτίου για τις φθιωτικές ΔΑΣΟ μετά την παρέμβαση του Θέμη Χειμάρα

Ικανοποιήθηκε το αίτημα των δασικών συνεταιρισμών Φθιώτιδας για παράταση στην προθεσμία προσαρμογής μετά και την  παρέμβαση του Βουλευτή Θέμη Χειμάρα.

Παράταση στο χρόνο προσαρμογής των Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΔΑΣΟ) στα άρθρα του Νόμου 4423/2016 έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκπληρώνοντας το αίτημα δεκάδων συνεταιρισμών.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, μετά από διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των ΔΑΣΟ της Φθιώτιδας και αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες  τους κατέθεσε την από 20/9/2019 αναφορά στον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, μεταφέροντας το αίτημά τους για παράταση καθώς και την ανάγκη για επανεξέταση ορισμένων δυσμενών διατάξεων του Ν. 4423/2016.

Οι διατάξεις αυτές αποκλείουν πολλούς από την ιδιότητα του δασεργάτη μην επιτρέποντας έτσι στους ΔΑΣΟ να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό μελών που ορίζει ο νόμος.

Σε δήλωσή του ο κ. Χειμάρας σημειώνει:

«Δόθηκε και επίσημα παράταση μέχρι τις 31/3/2020 στην προθεσμία προσαρμογής των Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων στα άρθρα του Ν. 4423/2016 και η οποία έληγε στις 27/9/2019.

Εκ μέρους των Φθιωτικών ΔΑΣΟ, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, καθώς με αυτή την παράταση συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

Η σχετική νομοθεσία θα πρέπει τώρα να λάβει υπόψιν όλες τις ιδιαιτερότητες που διέπουν τη λειτουργία των ΔΑΣΟ και ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται σε δύσβατες περιοχές, όπως οι ορεινές κοινότητες της Φθιώτιδας, και συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία και διαχείριση των δασών.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.