Ένα αντιπλημμυρικό έργο της κοιλάδας του Σπερχειού που ήταν αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας, παρέλαβε σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς από την ΕΡΓΟΣΕ.
Πρόκειται για το έργο “Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων του Σπερχειού ποταμού στην περιοχή διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέας – Λιανοκλαδίου” το οποίο υλοποίησε η ΕΡΓΟΣΕ με την 748/2018 σύμβαση ανάθεσης.
Το έργο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Καρακάντζας ο οποίος δήλωσε πως μπορεί το έργο να καθυστέρησε να ολοκληρωθεί αλλά πρόκειται για άρτιο αποτέλεσμα και δεσμεύτηκε η Περιφέρεια Στερεάς να φροντίζει για την σωστή συντήρησή του και την διατήρηση στην κατάσταση που παραδόθηκε.
Εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ, ο κ. Γιώργος Τρύφωνας ανέφερε πως με χαρά παραδίδουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ένα ολοκληρωμένο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Σπερχειού ποταμού που υλοποιήθηκε με σκληρούς περιβαλλοντικούς όρους καθώς η περιοχή ανήκει στο δίκτυο NATURA.
Δείτε αναλυτικά το βίντεο με τις δηλώσεις αλλά και πλάνα από το νέο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας: