Αρχική Τοπικά ΠΕΔ Στερεάς: Προσυνεδριακή Συνάντηση με την ΚΕΔΕ

ΠΕΔ Στερεάς: Προσυνεδριακή Συνάντηση με την ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης

ΚΕΔΕ: Δυνατή Αυτοδιοίκηση, για Ισχυρές Τοπικές Κοινωνίες

Συνεχίζονται οι υβριδικές κι εξ΄ αποστάσεως  συνεδριακές διασκέψεις  της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μέσω τηλεδιάσκεψης

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 3η Συνεδριακή Διάσκεψη – ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ με σκοπό την ανάσχεση της πανδημίας του covid-19, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα των «υβριδικών» κι εξ΄ αποστάσεως συνεδριακών της διασκέψεων που έχει ήδη εξαγγείλει, αξιοποιώντας τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου δίνεται συνέχεια στις συνεδριακές διασκέψεις με «ψηφιακό οικοδεσπότη» την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, θα υπάρξει εκτενής διάλογος πάνω στα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα τοποθετηθούν οι συμμετέχοντες πάνω στο περιεχόμενο των εισηγήσεων που έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο και θα προκύψουν συμπεράσματα, που θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης της ΚΕΔΕ προς το Υπουργείο Εσωτερικών, όσον αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την Πολύ-επίπεδη Διακυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου καλεί Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, και τους Εκπροσώπους της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας να συμμετάσχουν στις Συνεδριακές Διασκέψεις επισημαίνοντας ότι:

«Η χώρα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας και η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού καλείται για μια ακόμη φορά να σηκώσει στις πλάτες της τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, κρατώντας τους Δήμους ανοικτούς, τις πόλεις μας λειτουργικές και τις τοπικές μας κοινωνίες όρθιες. Ταυτόχρονα, έχουμε τη μεγάλη ευθύνη το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε έναν ανοικτό και ουσιαστικό μεταξύ μας δημοκρατικό διάλογο, προκειμένου να καταλήξουμε μέσα από διαδικασίες συναίνεσης, συνεργασίας και ενότητας σε κοινά αποδεκτές πολιτικές θέσεις, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Θέλουμε μια νέα αυτοδιοίκηση, με ισχυρό ψηφιακό αποτύπωμα, οικονομικά ανεξάρτητη, λειτουργικά αυτόνομη, με ουσιαστικές αρμοδιότητες και ρόλο στη χάραξη των δημόσιων πολιτικών και τη διαχείριση των αναπτυξιακών πόρων. Μια αυτοδιοίκηση που θα στηρίζει στην πράξη την καθημερινότητα των πολιτών».

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, από την πλευρά του, τονίζει τα εξής, ενόψει της αυριανής διάσκεψης:

«Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζουμε να λειτουργούμε, να διαβουλευόμαστε, να προτείνουμε και να εφαρμόζουμε λύσεις, να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Δεν σταματούμε να προσπαθούμε για το σήμερα και κυρίως για ένα ακόμη καλύτερο αύριο. Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας δούλεψε σκληρά για αυτό το συνέδριο και αύριο θα καταθέσει ένα υπόμνημα με περισσότερες από 240 θέσεις και προτάσεις. Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, αλλά και όλους τους Στερεοελλαδίτες να είναι – διαδικτυακά- παρόντες αύριο και στη συνέχεια, μέσω τις Π.Ε.Δ., να συνεργαστούμε και να προωθήσουμε νέες ιδέες για το πώς η ζωή μας θα γίνει καλύτερη».

  • Όλες οι εισηγήσεις, που έχουν επεξεργαστεί οι αρμόδιες Επιτροπές της ΚΕΔΕ, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ
  • Οι Συνεδριακές διασκέψεις θα μεταδίδονται μέσα από τη σελίδα της ΚΕΔΕ και το κανάλι της Ένωσης στο youtube

 

Δείτε το πρόγραμμα για τις δύο Συνεδριακές Διασκέψεις :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

10:00 – 10:15 Χαιρετισμός Προέδρου ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας,
Νικολάου Σουλιώτη, Δημάρχου Καρπενησίου

10:15 – 10:30 Έναρξη Συνεδριακής Διαδικασίας από τον Υπουργό Εσωτερικών,Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

10:30 – 11:00 Ομιλία Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε.Δημήτρη Παπαστεργίου, Δημάρχου Τρικκαίων

11:00 – 11:30 Πεντάλεπτες Τοποθετήσεις Αυτοδιοικητικών παρατάξεων

❖ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι»
❖ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα»
❖ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία»
❖ «Νέα Αυτοδιοίκηση»
❖ «Λαϊκή Συσπείρωση»
❖ «Συντονισμός Αιρετών»

11:30 – 11:45 Τοποθέτηση Υφυπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου

11:45 – 13:00 Θεματικές εισηγήσεις
 Θεσμικά
 Οικονομικά
 Αναπτυξιακά
 Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
 Πολιτισμός – Αθλητισμός

13:00 – 16:00 Παρέμβαση Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη

Πεντάλεπτες Παρεμβάσεις συνέδρων

Συμπεράσματα – Λήξη Εργασιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.