Αρχική Πολιτική Περιφέρεια Στερεάς: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ζημιές από τον “Ιανό” που...

Περιφέρεια Στερεάς: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ζημιές από τον “Ιανό” που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος μετά από συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες αποφάσισαν οι απασχολούμενοι στον Πρωτογενή Τομέα που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα της 9ης Αυγούστου 2020 στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. – Κ.Ο.Ε., να υποβάλλουν αιτήσεις στους δύο Δήμους.

Ενημερώνουμε ότι :

  1. Όποιος έχει υποστεί ζημιές που προκλήθηκαν και δεν καλύπτονται από τον ΕΛ.Γ.Α.- Κ.Ο.Ε. σε έγγειο κεφάλαιο (επιχωματώσεις, διαβρώσεις), σε αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, γεωτρήσεις), γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά φρέζες), θα πρέπει να μεταβεί στους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων για να υποβάλλει αίτηση.
  2. Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και λήγει την 15η Οκτωβρίου.

Δημοσιεύεται σχετικό υπόδειγμα αίτησης το οποίο έχει αποσταλεί στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων.

«Συνεχίζουμε και επιμένουμε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για αποζημίωση του εγγείου κεφαλαίου, αντλητικών συγκροτημάτων και γεωργικών μηχανημάτων των αγροτών που υπέστησαν ζημιές στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων. Στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσουν τα χωράφια τους από επιχωματώσεις και διαβρώσεις, να μπορέσουν να βάλουν μπρος τα αντλητικά συγκροτήματα και να αποκαταστήσουν ζημιές σε γεωργικά μηχανήματα για να συνεχίσουν να παράγουν και να εφοδιάζουν τις αγορές με τα ποιοτικά τους προϊόντα», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος.

Δείτε εδώ το έντυπο της αίτησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.