Αρχική Life “Πες το ναι!”: Η καμπάνια για την ισότητα στον γάμο σε σενάριο...

“Πες το ναι!”: Η καμπάνια για την ισότητα στον γάμο σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη (Βίντεο)

 

Η πανελλήνια καμπάνια “Πες το Ναι!” αναδεικνύει το ζήτημα της ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία

Πανελλήνια Καμπάνια για την Ισότητα στον Γάμο, https://pestonai.gr

Ήταν τον Απρίλιο του 2001 όταν η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο. Εικοσιένα χρόνια μετά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δικαίωμα αυτό είναι πλήρως κατοχυρωμένο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξασφαλίζοντας φυσικά και το δικαίωμα στην παιδοθεσία.

Στις χώρες αυτές δεν ανήκει, δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις (ΛΟΑΤΚΙ+) οικογένειές μας, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Με την πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι!»*, το περιοδικό ANTIVIRUS αναδεικνύει αυτό το ζήτημα ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, η καμπάνια έχει ως κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας -μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήσαμε με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη- σχετικά με τις οικογένειές μας και το δικαίωμα που διεκδικούμε. Ταυτόχρονα καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.

«Φώναξε και εσύ μαζί μας »Πες το ναι!», γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική! Στήριξε την ισότητα στον γάμο».

 

VIDEO CREDITS

Cast (με σειρά εμφάνισης) Γιώργος Σαββίδης, Χρήστος Παπαμιχάλης, Λήδα Τουλουμάκου, Ειρήνη Καραόγλου, Έλλη Πράντζου, Ρόζα Τριανταφύλλη, Ορφέας Τουμπακάρης, Δημήτρης Μασούρας

Σενάριο: Γιώργος Καπουτζίδης

Παραγωγή: Takes 2 Productions

Παραγωγός: Μανώλης Κονταρίνης, Βίκυ Κανελλάκη

Οργάνωση Παραγωγής: Έφη Παπαγεωργίου

Σκηνοθέτης: Θανάσης Τσιμπίνης

Διευθυντής Φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυρομάτης,

Creative Director: Δημοσθένης Κλιμενώφ,

Διευθυντής Παραγωγής: Θανάσης Κοτίνης,

Φροντιστής: Χριστόφορος Καρτάλος,

Ενδυματολόγος: Τζίνα Ηλιοπούλου,

Βοηθός οπερατέρ Α: Βαγγέλης Τζιφάκης,

Βοηθός οπερατέρ Β: Γιώργος Παπαστέργης,

Μακιγιάζ: Michele Ivanof,

Κομμώσεις: Κωνσταντίνος Σαββάκης,

Βοηθός παραγωγής: Μάρκος Κονταρίνης,

Ηλεκτρολόγοι: Νίκος Λάσκος, Γιώργος Αθανασόπουλος,

Κατασκευές: Γιάννης Δαμίγος,

Μοντάζ: Δημήτρης Λίτσας,

Color Correction: Δημήτρης Καρτέρης,

Post Production: Χρήστος Θεοφανόπουλος

Εκφώνηση: Μαργαρίτα Λιάπη

Πρωτότυπη Μουσική: Ρένος Παπασταύρος / Rabbeats

Ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική τους προσφορά, την συνεργασία και την βοήθειά τους: τον Δημήτρη Κατρανίδη / DK Studio για τον τεχνικο εξοπλισμό τον Τριαντάφυλλο Αθανασόπουλο / Daffy Lights για τα φώτα την Δέσποινα Χειμώνα για το ενδυματολογικό τον Γιάννη Παναγόπουλο για τη βοήθεια στο casting

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.