Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Καλαντζάκος

Πέθανε χθες, Τρίτη 2 Απριλίου ο γνωστός συνθέτης και πιανίστας Νίκος Καλαντζάκος. Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε και η σελίδα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Καλό ταξίδι μαέστρο, σε περιμένει ο Λαυρέντης να ενορχηστρώσεις τα τραγούδια του”.

Από πλευράς του, ο Διονύσης Τσακνής έγραψε: “Ο φίλος, ο κουμπάρος, ο συνεργάτης, ο δάσκαλος (με τον υπέροχο τρόπο του) για όλους εμάς της μουσικής οικογένειας, έκανε το τελευταίο … αστείο του. Μας άφησε μόνους και λιγότερους. Νικολή μας να είσαι σίγουρος πως θα σταθούμε όλοι μας δίπλα στον Τονίνο και τη Διονυσία”.

Ο Νίκος Καλαντζάκος

Ο Νίκος Καλαντζάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία 8 ετών, ξεκινώντας κιθάρα με δάσκαλο τον Δημήτρη Φάμπα. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τα πληκτροφόρα όργανα και σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε ηλεκτρονικό όργανο – hammond με καθηγητή τον Κώστα Γανωσέλη, ενώ στράφηκε με μεγάλο ενδιαφέρον στη χρήση των synthesizers και στις μουσικές εφαρμογές μέσω των computers. Στη συνέχεια, πήρε γνώσεις Jazz μουσικής, σύγχρονης αρμονίας και ενορχήστρωσης με τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου. Το 1994 μαζί με τους καταξιωμένους μουσικούς Βασίλη Τζιαζιά (κιθάρα), Γιάννη Βασσάλο (Μπάσο), και Στέφανο Δημητρίου (Τύμπανα) δημιούργησαν το συγκρότημα Loud Jazz όπου για πέντε χρόνια άφησε το στίγμα του στα μουσικά δρώμενα της εποχής.

Τα τελευταία τριάντα σχεδόν χρόνια “υπέγραφε” την Ελληνική δισκογραφία με συμμετοχές, ενορχηστρώσεις, μουσικές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις με τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές όπως οι: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ανδρέου, Νίκος Αντύπας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Ζαμπέτας, Νίκος Ζούδιαρης, Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Θηβαίος και άλλους.

Πηγή:thetoc.gr
Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ