Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πήγαμε στις πρόβες της παράστασης “Τριαντάφυλλο στο στήθος” Δείτε το βίντεο

Βρεθήκαμε στις πρόβες της παράστασης “Τριαντάφυλλο στο στήθος” που έχουν ετοιμάσει οι Σκηνοβάτες.

Ένα κλασικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, «Τριανατάφυλλο στο στήθος», το οποίο και θα μας παρουσιάσουν στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Λίγα λόγια για το έργο

Τριαντάφυλλο στο στήθος είναι ο τίτλος ενός θεατρικού έργου του Τένεσι Ουίλιαμς. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1951, ενώ έγινε και κινηματογραφική ταινία το 1955 με τίτλο Το Στιγματισμένο Ρόδο (The Rose Tattoo) και με πρωταγωνιστές την Άννα Μανιάνι (Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου) και τον Μπαρτ Λάνκαστερ. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1956 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν.

Το έργο τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία του ’50 και διηγείται την ιστορία της Σεραφίνα ντέλλε Ρόζε, μιας Ιταλο-Αμερικανίδας χήρας στη συνοικία των Ιταλών μεταναστών στη Λουιζιάνα της Αμερικής. Απλή, αλλά γεμάτη συναισθήματα, αποτραβιέται ωστόσο οικειοθελώς από τον έξω κόσμο μετά το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου και ορκίζεται πίστη στη μνήμη του και εγκράτεια, παρά την πληθωρικότητά της. Δουλεύει ως μοδίστρα, ενώ την ίδια συμπεριφορά και τρόπο ζωής επιβάλλει και στην κόρη της, τη δεκαπεντάχρονη Ρόζα. Ωστόσο, η Ρόζα είναι ερωτευμένη με έναν ναύτη, τον Τζακ Χάντερ, ο οποίος γνωρίζει τη μητέρα της και υπόσχεται ότι οι σκοποί του για την κόρη της είναι αγνοί.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν στη ζωή της Σεραφίνας εμφανίζεται ένας άγνωστος άντρας, ο Αλβάρο Μαντζακαβάλλο, οδηγός φορτηγού, με το ίδιο τατουάζ, σαν του άντρα της, ένα «τριαντάφυλλο στο στήθος». Η Σεραφίνα αντιστέκεται στις επιθυμίες της σάρκας, αλλά τελικά υποκύπτει όταν μαθαίνει πως ο μακαρίτης άνδρας της την απατούσε με την Εστέλλα Χοχενγκάρντεν και συμμετέχει στη «διονυσιακή λατρεία».

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΝΤΕΛΛΕ ΡΟΖΕ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΥΚΑ (Ηθοποιός)

ΡΟΖΑ ΝΤΕΛΛΕ ΡΟΖΕ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΗΡΑ

ΑΣΣΟΥΝΤΑ: ΞΕΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

ΕΣΤΕΛΛΑ ΧΟΧΕΝΓΚΑΡΝΤΕΝ: ΒΙΒΗ-ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΡΑΓΚΟΥ

ΣΤΡΕΓΚΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΦΥΚΑ

ΠΕΠΠΙΝΑ: ΑΝΝΑ ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΟΛΕΤΤΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΛΟΥΝΑ

ΠΑΤΕΡ ΝΤΕ ΛΕΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ

ΓΙΑΤΡΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΣΣ ΓΙΟΡΚ: ΒΙΒΗ ΤΣΙΩΤΑ

ΜΠΕΣΣΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΟΡΓΟΓΙΑΝΝΗ

ΦΛΩΡΑ: ΓΙΩΤΑ ΓΑΚΗ

ΤΖΑΚ ΧΑΝΤΕΡ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΛΟΣ

ΦΙΛΗ ΡΟΖΑΣ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΑΛΑΝΗ

ΦΙΛΟΣ ΡΟΖΑΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΤΤΑΣ

ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΗΜΑΣ

ΑΛΒΑΡΟ ΜΑΝΤΖΑΚΑΒΑΛΛΟ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ

Και τα παιδιά:

ΜΠΡΟΥΝΟ: ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ

ΣΑΛΒΑΤΟΡΕ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ

ΒΙΒΗ: ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΡΠΕΤΑ

Η μουσική είναι του Γιάννη Χριστόπουλου και γράφτηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη παράσταση, τα φώτα θα φροντίσει ο Αλέξης Τριανταφύλλου, επιμέλεια γραφικών, Γιώργος Αναγνωστόπουλος και εκτυπώσεις “Reset Media”, Γρηγόρης Αγραφιώτης.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, ενώ τα έσοδα από τη συμβολική είσοδο των 5 ευρώ θα διατεθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του. Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρξει κι άλλη έκπληξη από τους Σκηνοβάτες.
Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ