Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Πολύ κοντά η Λαμία στο να αποκτήσει το δικό της Πολεμικό Μουσείο

 

Πολύ κοντά βρίσκεται η Λαμία στο να αποκτήσει το δικό της Πολεμικό Μουσείο, κάτι που συζητήθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου.

Επιπλέον, η Λαμία θα αποκτήσει και ένα νέο πάρκο αφού συμφωνήθηκε και η δημιουργία ενός χώρου πρασίνου και αναψυχής στα 95 στρέμματα του Στρατοπέδου Τσαλτάκη.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου:

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (13/05) ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, με τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο, όπου συνάντησαν τον Υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με κεντρικό θέμα τη δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής στα 95 στρέμματα του Στρατοπέδου Τσαλτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε τόσο από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, όσο και από τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου πόλου πρασίνου στη Λαμία με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν εκτενώς με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, όλες οι λεπτομέρειες και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο πάρκο πρασίνου και αναψυχής με βάση την προετοιμασία που έχει κάνει ο Δήμος Λαμιέων.

Συγκεκριμένα, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να χαρακτηριστεί το Στρατόπεδο Τσαλτάκη ως μη επιχειρησιακό από το Γ.Ε.Σ. και να προχωρήσει η απαιτούμενη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στο Δήμο Λαμιέων και το Τ.ΕΘ.Α., προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός νέου πόλου πρασίνου στον αστικό ιστό της πόλης.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, προωθήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία, σε χώρο του Δήμου Λαμιέων στην οδό Όθωνος, καθώς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεσμεύτηκε για την άμεση έγκριση σκοπιμότητας του έργου, γεγονός που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου χώρου ιστορίας και πολιτισμού στην πόλη.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Οι θετικές εξελίξεις που προέκυψαν από τη σημερινή συνάντηση τόσο για το Στρατόπεδο Τσαλτάκη, όσο και για το παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία, βάζουν σε τροχιά υλοποίησης δύο νέα τοπόσημα, τα οποία ουσιαστικά θα αλλάξουν την όψη της πόλης μας. Όσον αφορά στο Στρατόπεδο Τσαλτάκη, τα βήματα που συμφωνήθηκαν σήμερα οδηγούν στη δημιουργία ενός νέου πόλου πρασίνου και με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα αποδοθούν στους πολίτες της Λαμίας 95 στρέμματα χώρου πρασίνου και αναψυχής. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι η απελευθέρωση χώρων και η απόδοσή τους στους πολίτες αποτελεί προτεραιότητά της σε όλη τη χώρα».

[magviber]

Η ανακοίνωση του Θύμιου Καραΐσκου:

Μαζί με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου επισκεφθήκαμε σήμερα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο προκειμένου να συζητήσουμε για την πορεία παραχώρησης στον Δήμο μας του «Στρατοπέδου Τσαλτάκη» καθώς και για την δημιουργία παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στην πόλη μας!

Ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντησή μας όπου παρουσίασα στον κ. Υπουργό μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπλαση της έκτασης του στρατοπέδου, διαπιστώσαμε ότι με καλή βούληση, συνεργασία και μεθοδικότητα γίνονται περαιτέρω βήματα για την παραχώρηση αυτού του περιβαλλοντικά πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου που θα αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινή ζωή των πολιτών του τόπου μας.

Είμαι, δε, διπλά χαρούμενος γιατί ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε και ως προς την πρόταση που είχε υποβάλει η Δημοτική μας Αρχή για τη δημιουργία παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία, και η οποία έχει ήδη γνωμοδοτηθεί θετικά από το ίδιο το Μουσείο. Θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποδεχθούμε στον τόπο μας ένα μουσείο κόσμημα για την πόλη μας που θα αναδεικνύει και θα προβάλει κειμήλια της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας αλλά και του πολιτισμού μας εν γένει.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Υπουργό για τον χρόνο που διέθεσε και για την γόνιμη συνεργασία που έχουμε σε θέματα που αποτελούν πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον συντοπίτη μας Γιάννη Οικονόμου που είναι πάντοτε δίπλα μας, στα μικρά και στα μεγάλα του τόπου μας, πολύτιμο στήριγμα στην προσπάθεια μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας!

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ