Αρχική Τεχνολογία Πώς μπορείτε να ελέγξετε αν παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο facebook

Πώς μπορείτε να ελέγξετε αν παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο facebook

 

Tα δεδομένα περισσότερων από 617.000 Ελλήνων χρηστών του Facebook βρίσκονται στα χέρια χάκερ μετά την διαρροή -μαμούθ που αφορά πάνω από 500.000.000 χρηστών του Facebook διέρρευσαν σε ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται από χάκερς, αναφέρει το dikaiologitika.gr

Ο εντοπισμός των λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί είναι δύσκολη λύση αλλά ένας άλλος ιστότοπος, (haveibeenpwned.com) δίνει λύση με απλό τρόπο, εισάγοντας την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάποιος, μπορεί να ελέγξει εάν ο λογαριασμός του έχει παραβιαστεί.

Βέβαια στην μέθοδο αυτή υπάρχει και ένα μειονέκτημα: Μολονότι οι λογαριασμοί των οποίων τα στοιχεία παραβιάστηκαν ανέρχονται σε 533 εκατομμύρια, μόνο στα 2,5 εκατομμύρια από αυτά οι παραβιάσεις περιλάμβαναν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails).

Ο δημιουργός του παραπάνω ιστοτόπου, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει εργαλείο που θα επιτρέπει σε κάποιον να δει εάν έπεσε θύμα υποκλοπής μέσω του αριθμού του κινητού του τηλεφώνου, όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

«Η κύρια αξία των δεδομένων έγκειται στην σχέση των τηλεφωνικών αριθμών με την ταυτοποίηση των χρηστών. Παρόλο που σε όλες τις υποκλοπές εμπεριέχονται τα προσωπικά τηλέφωνα, εντούτοις μόνο στα 2,5 εκατομμύρια εμπεριέχονται διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» όπως υποστηστηρίζει το HaveIBeenPwned.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.