Αρχική Γεύση Πώς να πετύχεις την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα…από την Κουζίνα Παπαναγιώτου

Πώς να πετύχεις την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα…από την Κουζίνα Παπαναγιώτου

Μαγειρεύει ο chef Γιώργος Παπαναγιώτου

Σπαγγέτι καρμπονάρα, μια συνταγή αγαπημένη ! Πολλοί είναι όμως αυτοί, που δεν ξέρουν ότι οι Ιταλοί δεν κάνουν την καρμπονάρα με κρέμα όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, αλλά μόνο με κρόκο αυγού και παρμεζάνα.Πάμε, λοιπόν, μαζί, να δουμε την συνταγή.

spaghetti-carbonara-ingredientsΥλικά για 1 μερίδα 

μακαρόνια σπαγγέτι
έναν κρόκο αυγού
μπέικον 3 φέτες ψιλοκομμένες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
μια χούφτα παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα σουρώνουμε.Προσοχή, τα μακαρόνια δεν τα κρυώνουμε, είναι λάθος γιατί φεύγει όλο το άμυλο και δεν δένει καλά η σάλτσα.Τα λαδώνουμε με ηλιέλαιο και τα αφήνουμε στην άκρη .
Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μπέικον, ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι, μαϊντανό, μοσχοκάρυδο.
Σωτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το μπέικον και μετά ρίχνουμε μια χούφτα μακαρόνια που είναι και μια μερίδα,προσθέτουμε λίγο νεράκι – έτσι για να μπορούμε να ανακατέψουμε τα υλικά.
Όταν σωθεί το νεράκι, ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια μπασίνα για το τελικό στάδιο.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα 2-3 φορές να φύγει η πολλή καψίλα για να μην μας κόψει το αυγό.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα, και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά
και γρήγορα. Σερβίρουμε και ….καλή σας όρεξη !
carbonara2

papanagiwtou-portrait
O chef Γιώργος Παπαναγιώτου
Δείτε περισσότερες συνταγές και άρθρα σχετικά με την διατροφή και το φαγητό στο kouzinapapanagiotou.blogspot.gr του chef Γιώργου Παπαναγιώτου, των γνωστών εστιατορίων της Λαμίας Κουζίνα Παπαναγιώτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.