Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Προσοχή! Alert για ενδεχόμενο τσουνάμι σε Εύβοια και Σκύρο λόγω του σεισμού στη Σάμο

Κίνδυνος μεγάλων κυματισμών σε συνέχεια του σεισμού στη Σάμο!

Φάνης Σπανός: «Παρακαλούμε για ιδιαίτερη προσοχή τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών στην ανατολική ακτή της Νοτιοκεντρικής και Νότιας Εύβοιας και της Σκύρου!

Κίνδυνος μεγάλων κυματισμών σε συνέχεια του σεισμού στη Σάμο!»

Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε σε περιοχή βόρεια της Σάμου την Παρασκευή 30/10/2020 και ώρα 13:51 και λόγω της πιθανής εκδήλωσης κυματισμού σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου, καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις ακτές για το αμέσως προσεχές διάστημα και να ενημερώνονται τακτικά από τα ΜΜΕ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (ΤΣΟΥΝΑΜΙ)

Αν βρίσκεστε σε περιοχή παραθαλάσσια με χαμηλό υψόμετρο

– Παρότι δεν προκαλούν τσουνάμι όλοι οι σεισμοί μείνετε σε εγρήγορση.

– Παρατηρείστε αν υπάρχει σημαντική αύξηση ή πτώση της στάθμης του ύδατος, γεγονός που αποτελεί φυσική προειδοποίηση.

– Απομακρυνθείτε από τη θάλασσα και κατευθυνθείτε σε περιοχές της ενδοχώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο. Ένα τσουνάμι μικρού μεγέθους σε ένα σημείο της ακτής μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλο τσουνάμι, σε απόσταση χιλιομέτρων.

– Μείνετε μακριά από την ακτή. Το τσουνάμι δεν αποτελείται μόνο από ένα μόνο κύμα αλλά από μια σειρά από κύματα οπότε επιστρέψτε μόνο αφού ενημερωθείτε από τις αρμόδιες Aρχές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

– Μην πλησιάζετε τις ακτές για να παρακολουθήσετε ένα επερχόμενο τσουνάμι. Όταν το δείτε ίσως είναι αργά για να το αποφύγετε.

 


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ