Αρχική Εκπαίδευση Πρώτο Πανευρωπαϊκό δωρεάν Διαδικτυακό SummerSchool για την Οδική Ασφάλεια για εκπαιδευτικούς

Πρώτο Πανευρωπαϊκό δωρεάν Διαδικτυακό SummerSchool για την Οδική Ασφάλεια για εκπαιδευτικούς

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή διοργανώνει το πρώτο Πανευρωπαϊκό Διαδικτυακό SummerSchool για την Οδική Ασφάλεια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Το Διαδικτυακό αυτό σεμινάριο που θα διαρκέσει από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουλίου πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού ERASMUS+ προγράμματος “KROS: Knights for ROad Safety” (“Οι Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας”), που έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει το επαγγελματικό προφίλ των εκπαιδευτικών βελτιώνοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Κατά τη διάρκεια του SummerSchool θα παρουσιαστούν ενότητες όπως η ενσωμάτωση της Οδικής Ασφάλειας στο πρόγραμμα σπουδών, θέματα οδικής ασφάλειας που αφορούν ειδικά στην ομάδα των παιδιών και των εφήβων, οι δεξιότητες του 21ου αιώνα και ο ψηφιακός γραμματισμός στην εκπαίδευση σε σχέση με την Οδική Ασφάλεια, δραστηριότητες STEM, καθώς και η χρήση των πόρων που έχουν αναπτυχθεί στο έργο KROS (σενάρια εικονικής πραγματικότητας, φύλλα δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά σενάρια και προτεινόμενα σχέδια εργασίας).

Στο σεμινάριο συμμετέχουν έμπειροι φορείς και Οργανισμοί σε θέματα εκπαίδευσης και οδικής ασφάλειας από όλη την Ευρώπη, όπως είναι το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το TrinityCollege του Δουβλίνου,το Ινστιτούτο Μεταφορών της Πολωνίας, και η OMEGA Technology.

Επισημαίνεται πως στο έργο KROSσυμμετέχουν δίκτυα σχολείων από την Ισπανία και την Αυστρίακαιεντάσσεται στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Erasmus+ (KA2 – Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών: Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης – Εθνική Μονάδα ΣυντονισμούΙΚΥ)

  • Γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά.
  • Με την επιτυχή παρακολούθηση δίνεται σχετική βεβαίωση.
  • Δηλώσεις συμμετοχής στο: http://esia.ea.gr/training/knights-for-road-safety /
  • Περισσότερες πληροφορίες: 2108620150 krosproject@ioas.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.