Αρχική Κορονοϊός Πρύτανης ΕΚΠΑ: Πώς μπορεί να γίνει η χρήση πλάσματος ασθενών που θεραπεύτηκαν

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Πώς μπορεί να γίνει η χρήση πλάσματος ασθενών που θεραπεύτηκαν

Για τις πολλαπλές κλινικές μελέτες που γίνονται για την αντιμετώπιση του  κορωνοϊού, μίλησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου.

Εξήγησε ότι γίνονται μελέτες σε αντιιικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε άλλες λοιμώξεις, σε ειδικά φάρμακα που βασίζονται στη δομή και τις ιδιότητες του συγκεκριμένου κορωνοϊού όπου οι μελέτες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, χρησιμοποιούνται ανοσοτροποοιητικά φάρμακα ενώ αυξάνεται και ο αριθμός της χρήσης πλάσματος σε ασθενείς που έχουν νοσήσει.

Ιδιαίτερα για το πλάσμα, ο κ.Δημόπουλος είπε ότι στην Ελλάδα θα κατατεθούν σύντομα στις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές μελέτη για τη χρήση του.

Εξήγησε ότι λαμβάνεται πλάσμα από ασθενείς που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, έχουν νοσήσει και έχουν νοσήσει καλά το οποίο και χορηγείται σε ασθενείς που νοσούν οξέως

«Κάνεις μια παθητική ανοσοποίηση. Του δίνεις έτοιμα αντισώματα», εξήγησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Πρόσθεσε ότι θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές ένα ελληνικό πρωτόκολλο που θα έχει ως στόχο να αντιμετωπιστούν οξέα περιστατικά αλλά θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε και για το μέλλον.

ΠΗΓΗ: www.topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.