Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Rally Acropolis, ημέρα 3η: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Rovanpera! Τί είπαν στο MAG24 οι 3 πρώτοι

 

O Kalle Rovanperä ολοκλήρωσε το Σάββατό του στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με προβάδισμα 30.8 δευτερολέπτων, κερδίζοντας 4 ειδικές διαδρομές με το Toyota Yaris του.

Ο Φινλανδός έχασε μερικά δευτερόλεπτα στις δύο τελευταίες διαδρομές, καθώς μετέφερε 2 εφεδρικά ελαστικά, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του.

Ο Ott Tänak ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο τελευταίο στάδιο της ημέρας (SS12), αυξάνοντας την διαφορά του από τον Sébastien Ogier στα 9.4 δευτερόλεπτα.

[magviber]

Διαβάστε τι είπαν στο MAG24 και στον Σπύρο Καμνή οι τρεις πρωταγωνιστές και της 3ης ημέρας και ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα (τα ηχητικά αποσπάσματα είναι στην αγγλική γλώσσα):

 

Kalle Rovanpera

Ο νεότερος, ηλικιακά, νικητής στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις ετοιμάζεται να γίνει ο Kalle Rovanpera. Τον ρωτήσαμε σχετικά στο τέλος της ημέρας και μας απάντησε ότι το ελπιζει αλλά το τελευταίο σκέλος του αγώνα έχει ακόμα πολλά χιλιόμετρα. Στην ερώτηση μας αν κατά την αυριανή ημέρα θα κινηθεί περισσότερο προσεκτικά και λιγότερο «τέζα» μας απάντησε πως δεν μπορείς να εφησυχάσεις τελείως γιατί τα χιλιόμετρα είναι αρκετά και οι Ε.Δ. «πονηρές». Η τελευταία ερώτηση αφορούσε τα ελαστικά και την απόφαση που φαίνεται να πήρε πάνω του ο Kalle μπαίνοντας με την σκληρή γόμα το πρωί ενώ ο μηχανικός του σύστησε να μπεί με μαλακή. “Δεν μπορώ να πω και πολλά”, είπε. “Αποδείχτηκε καλή ιδέα πάντως”.

 

 

 

Ott Tanak

 

Ο δεύτερος της Τρίτης ημέρας Ott Tanak φαίνεται να βρήκε το ιδανικο γι αυτόν set up  στο απογευματινό loop.  Μας είπε πως είχε μια ήρεμη ημέρα με λίγο «επιθετική» επιλογή ελαστικών που δούλεψε καλυτερα το απόγευμα οπότε όλα οκ. Δοκιμάζουμε βήμα βήμα πράγματα στο στήσιμο ώστε να το βελτιώσουμε και να το φέρουμε στα μέτρα μας.

 

Sebastien Ogier

O Ogier, τρίτος της ημέρας, δήλωσε: “Η μέρα ήταν οκ για εμάς, στο πρωινό loop παραήμασταν ίσως προσεκτικοί, αλλά τελικά είναι καλύτερα έτσι, καθώς ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε θέση στο πόντιουμ. Αυτό είναι το θετικό από την σημερινή ημέρα. Ο ομόσταυλος μου, ο Kalle, σήμερα ήταν πολύ γρήγορος και όταν είδαμε τους χρόνους του και πόσο επιτίθεται ξέραμε ότι δε θα ρισκάρουμε να εμπλακούμε σε μάχη μαζί του. Δεν χρειαζόμαστε εμείς κάτι τέτοιο για το πρωτάθλημα, παρόλα αυτά μπράβο του, ήταν πολύ γρήγορος και έχει χτίσει καλή διαφορά για την Κυριακή και είναι έτοιμος να κερδίσει τον αγώνα. Αυτό επίσης θα είναι καταπληκτικό για όλη την ομάδα και όπως προείπα αν τερματίσω 3ος θα πλησιάσω ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν κερδίσει και ο Kalle θα είναι και αυτό ένα πολύ καλό βήμα για να κερδίσουμε και το πρωτάθλημα κατασκευαστών.  Ας ελπίσουμε ότι θα τερματίσουμε έτσι τον αγώνα. Οι 3 πόντοι (μεταξύ 2ης και 3ης θέσης) δεν κάνουν και τόσο μεγάλη διαφορά αλλά σίγουρα θα είμαστε εκεί. Η Κυριακή περιέχει την μεγαλύτερη Ε.Δ. του αγώνα, είναι μεγάλο loop και πολλά μπορούν να συμβούν. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα”. Τέλος τον ρωτήσαμε για τις επιλογές ελαστικών που έκανε σήμερα. Μας απάντησε ότι είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος για το αν έκανες σωστές επιλογές, οπότε όλα είναι ένας συμβιβασμός. “Υπήρχαν κομμάτια που η σκληρή γόμα δούλευε καλύτερα ενώ σε άλλα η μαλακή, αλλά τελικά αν δεις όλο το loop φαίνεται να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ μαλακής και σκληρής γόμας. Τουλάχιστον τώρα έχουμε περισσότερα δεδομένα να αναλύσουμε και να αποφασίσουμε για την αυριανή ημέρα καθώς και κάνουμε καλή επίδοση στην power stage”.

 

 

Συνεντεύξεις / Φωτογραφίες: Σπύρος Καμνής

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΕΔΩ

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ