Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Βιδιάνος Ρούσσος: Η ελληνική “φωνή” του WRC μιλάει στο MAG24

 

Συνομιλήσαμε με τον δημοσιογράφο της Cosmote TV Βιδιάνο Ρούσσο για την επιστροφή του WRC στην Ελλάδα και πώς αισθάνεται ο ίδιος που μετά από τόσα χρόνια θα περιγράψει αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην πατρίδα μας.

“Είναι σπουδαίο το  γεγονός ότι ο αγώνας επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στην Ελλάδα”, μας απάντησε “και ιδιαίτερη επαγγελματική τιμή και για εμένα που θα ξαναπεριγραψω το Acropolis όντας στο WRC. Υπάρχει λίγο περισσότερο σφίξιμο στο στομάχι και λίγο περισσότερο άγχος για να πάνε όλα καλά με τις μεταδόσεις και να αρέσουν στους συνδρομητές. Παρ όλα αυτά υπάρχει και ένα τεράστιο μειονέκτημα. Θα είμαι κλεισμένος 6-7 ώρες σε ένα στούντιο να περιγράφω τον αγώνα (θυμίζουμε ότι για το Ακρόπολις το συνδρομητικό κανάλι θα δείξει live όλες τις Ειδικές Διαδρομές) και δεν θα σκονιστώ (ή δεν θα λασπωθώ έτσι που είναι ο καιρός τώρα) ούτε λίγο. Είναι κάπως στενάχωρο αυτό αλλά θα το αφήσω στην άκρη και θα ευχαριστηθώ τον αγώνα”.

Ο Βιδιάνος Ρούσσος, έχει περιγράψει μέχρι σήμερα σημαντικό αριθμό αγώνων του WRC και σίγουρα έχει καλή εικόνα για τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Τον ρωτήσαμε λοιπόν ποια, κατά τη γνώμη του, είναι τα σημεία προσοχής ώστε να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στο παγκόσμιο στερέωμα. Μας απάντησε, πως τώρα που έχουμε εξασφαλισμένη την στήριξη της πολιτείας φάνηκε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα οι θεατές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που υπάρχουν για τέτοιου επιπέδου αγώνες. Έχουν γίνει πολύ αυστηρά από το 2013 και το τονίζουν οι πάντες από το WRC που έχουν έρθει και ειδικά η κυρία Mouton. Πρέπει λοιπόν να ακολουθούμε αυτά τα μέτρα γιατί αλλιώς θα ακυρωθεί Ειδική Διαδρομή.  Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα κάνει πολύ κακό στην εικόνα του αγώνα προς τα έξω.

 

Συνέντευξη / Φωτο: Σπύρος Καμνής


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ