Αρχική Ελλάδα Σε τρεις άξονες η επιχείρηση για τρίτη δόση εμβολίου

Σε τρεις άξονες η επιχείρηση για τρίτη δόση εμβολίου

Μειωμένα θα είναι τον Αύγουστο τα καθημερινά ποσοστά εμβολιασμών, όπως παραδέχθηκε τη Δευτέρα (2/8) ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία του Εθνικού Σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης.
 

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 37.000 εμβολιασμοί και η μέρα αναμένεται να κλείσει στους 45.000 εμβολιασμούς. Από τον Ιούλιο είχε αρχίσει η κάμψη και τον Αύγουστο θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη επιβράδυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι από την έναρξη της «Επιχείρησης Ελευθερίας» έχουν πραγματοποιηθεί 10.540.000 εμβολιασμοί. «Με τη μία δόση έχουν εμβολιαστεί 5.705.000 πολίτες (54,3% στον γενικό πληθυσμό και 63,7% στον ενήλικο πληθυσμό)».

Την ίδια ώρα, 5.170.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (49% στον γενικό πληθυσμό και 58% στον ενήλικο πληθυσμό)».

Σε ημερήσιους εμβολιασμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ο μ.ο. έπεσε και βρίσκεται περίπου στους 40.000 ανά ημέρα.

Επιπλέον, έγινε γνωστό πως τις τελευταίες ημέρες έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν την α’ δόση του εμβολίου 100.000 άτομα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εφήβων 15-17 ετών, 33.000 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών 5.300 άτομα.

Στη συνέχεια o κ. Θεμισκλέους επεσήμανε ότι για το πρόγραμμα εμβολιασμών κατ’ οίκον, προς το παρόν έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες.

Σε ότι αφορά πιθανή χορήγηση τρίτης «ενισχυτικής» δόσης του εμβολίου, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας επεσήμανε πως «αν το εισηγηθούν οι ειδικοί και δώσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες, επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι».

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιχείρηση για την τρίτη δόση, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» αναμένεται να κινηθεί σε τρεις άξονες: «Ηλικιακά, ανοσοκατασταλμένους και χρόνος χορήγησης τους εμβολίου».

 

Πηγή: Reporter.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.