Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Self test: Νέα μέτρα για τους μαθητές από σήμερα Δευτέρα

Τα σχολεία άνοιξαν, με τα self test να βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων μέτρων που ελήφθησαν για την προστασία των μαθητών, και την κυβέρνηση να έχει διαμηνύσει ότι δεν θα παραμείνουν ανοιχτά μόνον εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

 

Από τις 10 μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου, οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι μαθητές έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικούς ελέγχους τρεις φορές: την Κυριακή 9, τη Δευτέρα 10 και την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Μέχρι και προχθες, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, τόσο οι μαθητές όσο και οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες -εντός τριμήνου- εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, όφειλαν να προσέρχονται στα σχολεία φέροντας αρνητικό αποτέλεσμα self test το οποίο έπρεπε να καλύπτει χρονικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Τι αλλάζει
Ωστόσο, τα μέτρα για τους μαθητές, του εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα είναι διαφορετικά από την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, άπαντες θα υποβάλλονται σε self test εικοσιτετραώρου ανά εβδομάδα.

Εάν το αποτέλεσμα του self test τους είναι θετικό, τότε είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εάν βγει και αυτό είναι θετικό, τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης.

Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα ατού του δεύτερου rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο. Ανεμβολίαστοι ή μη νοσήσαντες -εντός τριμήνου- εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου υποχρεούνται να κάνουν υποβληθούν σε δύο rapid test ή PCR εντός εικοσιτετραώρου και ένα self test εντός επίσης εντός εικοσιτετραώρου.

Από τη Δευτέρα 17/1 και μετά, θα κάνουν δύο rapid test ή PCR σαρανταοκτάωρου. Εάν το PCR βγει θετικό, τότε το κρούσματα απομονώνεται και εκδίδει κανονικά πιστοποιητικό. Εάν το rapid test βγει θετικό, το κρούσμα πάλι απομονώνεται, ωστόσο, απαιτείται και θετικό PCR για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

[magviber]

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ