Αρχική Τοπικά Αντιπολεμικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Λαμία

Αντιπολεμικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Λαμία

Η εκτυλισσόμενη προσφυγική τραγωδία δεν αποτελεί φυσική καταστροφή. Είναι το αποτέλεσμα των επεκτατικών πολεμικών επεμβάσεων των μεγάλων δυνάμεων – των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας – στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Επεκτατικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία έξι χρόνια με στόχο τον γεωπολιτικό έλεγχο των χωρών της Μέσης Ανατολής και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους.

Η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτές τις επεμβάσεις ως μέλος του ΝΑΤΟ και οι δυνάμεις που διεξάγουν αυτούς τους πολέμους, χρησιμοποιούν τις Νατοϊκές βάσεις που βρίσκονται στην χώρα μας για να εφορμούν ενάντια στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι ίδιες δυνάμεις που διεξάγουν αυτούς τους πολέμους, είναι εκείνες υψώνουν φράχτες στα σύνορά τους για να εμποδίζουν τη διέλευση των προσφύγων που οι ίδιοι δημιούργησαν. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να επιτηρούν το Αιγαίο και να απωθούν τις βάρκες των κατατρεγμένων που προσπαθούν να γλυτώσουν τη ζωή τους από τους πολέμους που το ίδιο το ΝΑΤΟ διεξάγει. Οι φράχτες, με πρώτον αυτόν του Έβρου, πρέπει να πέσουν. Το ΝΑΤΟ και η Frontex δεν έχουν καμία δουλειά στο Αιγαίο και πρέπει να φύγουν. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτη την ελληνική, έχουν υποχρέωση να υποδεχθούν, να περιθάλψουν και να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που οι ίδιοι δημιούργησαν. Έχουν υποχρέωση να δημιουργήσουν Ανοιχτά Κέντρα Διαμονής με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Αυτές τις ώρες όχι μόνο η σιωπή, αλλά και η απραξία είναι συνενοχή. Είναι ώρα να αγωνιστούμε ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, είναι ώρα να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Πρέπει να κατονομάσουμε τις αιτίες και τους υπεύθυνους για τους πολέμους, για τη φτώχεια και τον ξεριζωμό. Είναι οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία, η Τουρκία, το ΝΑΤΟ. Είναι οι ίδιοι που με τις οικονομικές τους πολιτικές σπέρνουν φτώχεια, ανεργία, ανέχεια και εξαθλίωση στην χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Γνωρίζουμε καλά ότι οι άνθρωποι που φεύγουν από τις χώρες τους διεκδικώντας το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή, δεν αποτελούν απειλή για τον «τρόπο ζωής» μας, την ελευθερία και την ασφάλεια μας.

  • Όχι στον πόλεμο, την τρομοκρατία και τις επεκτατικές πολιτικές. Να σταματήσουν οι επεμβάσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας-Τουρκίας στη Μέση Ανατολή. Καμία συμμετοχή και στήριξη της Ελλάδας στους πολέμους, είτε με στρατό είτε με τη χρήση των Νατοϊκών βάσεων.
  • Ασφαλή, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχειας. Να σταματήσουν οι επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής.
  • Όχι στην τρομοϋστερία, το φόβο και την καταστολή. Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
  • Όχι στην εξαίρεση δικαιωμάτων – Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης – Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
  • Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων – Xρηματοδότηση για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή.Αφίσα _Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ_ 19 Μάρτη 2016-page0001

    Λαμία: Συνεχίζονται οι δράσεις για τους πρόσφυγες – Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.