Αρχική Τοπικά Οι καλλιτέχνες του ΣΚΕΤΚΕ εμπνέονται και χρωματίζουν το Νοσοκομείο Λαμίας

Οι καλλιτέχνες του ΣΚΕΤΚΕ εμπνέονται και χρωματίζουν το Νοσοκομείο Λαμίας

Έργο Σοφίας Τσαμπά

Εικαστική παρέμβαση μελών του ΣΚΕΤΚΕ στο Νοσοκομείο Λαμίας!

Ενόψει της μετεγκατάστασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο πλήρως ανακαινισμένο Πέτρινο κτίριο, το οποίο πρόσφατα παραλάβαμε και διασυνδέεται με διάδρομο – γέφυρα με το νέο κτίριο του νοσοκομείου, αλλά και σε συνέχεια της ευγενικής και εξόχως πολιτιστικής προσφοράς του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Kεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ), έχει προγραμματισθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στις 9.00 το πρωί, Καλλιτεχνική Δράση Φιλοτέχνησης διάδρομου της νέας Κεντρικής Εισόδου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (που θα ενώνει τα δύο κτίρια – παλαιό και νέο) από μέλη του Συλλόγου Kαλλιτεχνών Eικαστικών Tεχνών Kεντρικής Eλλάδας (ΣΚΕΤΚΕ) έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σημείο – ως πόλος έλξης και καλλιτεχνικής ταυτότητας – του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα να δρα ως έργο ψυχικής ανάτασης και μείωσης του άγχους των ασθενών και επισκεπτών στο νοσοκομείο μας.

To ΣΚΕΤΚΕ συνεχίζει να συμβάλλει στην αισθητική παρέμβαση του Νοσοκομείου, όπως πραγματοποίησε τόσο κατά την κατασκευή και λειτουργία του, όσο και την συμμετοχή – συνδιοργάνωση  δράσης Εθελοντισμού στο πλαίσιο του Let’s do it Greece 2018,  κατά την οποία δημιουργήθηκαν τοιχογραφίες στην Παιδιατρική Κλινική.

Οι καλλιτέχνες εμπνέονται, σχεδιάζουν και χρωματίζουν!

Μέλη του ΣΚΕΤΚΕ αναλαμβάνουν αυτή τη φορά να «ενώσουν», με την επιμέλεια και την εκτέλεση τοιχογραφίας, τα δύο κτίρια του νέου και του πέτρινου (πλήρως ανακαινισμένου) νοσοκομείου της πόλης.

Η ιδέα του έργου βασίζεται στο σκεπτικό μιας συνεχούς βιωματικής διαδρομής και μιας συμβολικής αποτύπωσης των πολλών και έντονων συναισθημάτων που διαχέονται στους χώρους. Από την αγωνία στη έξοδο, από τον πόνο στην ανακούφιση, από την ελπίδα στο φως, από τη γέννηση στη ζωή!

Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά την Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας για την πρόσκληση και την πολύ καλή συνεργασία, τα μέλη του ΣΚΕΤΚΕ που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το έργο καθώς και τους συμμετέχοντες εθελοντές αυτής της προσπάθειας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.