Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας: Ούτε «Λευκή Νύχτα», ούτε «Μαύρη Παρασκευή», ούτε δουλειά την Κυριακή!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας:

Την Παρασκευή 09/09 αποφασίστηκε  από όλους τους σχετιζόμενους φορείς  να πραγματοποιηθεί η λεγόμενη «Λευκή νύχτα» και στην πόλη μας με πρόσχημα «την τόνωση της αγοράς», «τη διασκέδαση των πολιτών» και «τη δυνατότητα «να κάνουν ψώνια με μεγάλες εκπτώσεις».,

Η αλήθεια είναι άλλη! Το πραγματικό ενδιαφέρον είναι μόνο για την τόνωση των κερδών των μεγάλων εμπορικών ομίλων, που εξοντώνουν τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν σε λουκέτο τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους μια ώρα αρχύτερα.

Είναι τουλάχιστον θράσος να ζητάνε από την μάνα εμποροϋπάλληλο να γυρίζει στο σπίτι της τα μεσάνυχτα και να επιστρέφει στην δουλειά το ξημέρωμα της επόμενης μέρας. Αντίστοιχα να ζητάνε από τον βιοπαλαιστή αυτοαπασχολούμενο να μένει στο μαγαζί του από το πρωί ως τις 11 το βράδυ, μπας και χτυπήσει το «Ζ» για να πάρει λίγα από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι του πολυκαταστήματος και της πολυεθνικής.

Αυτό  που αποδεικνύεται είναι ότι αυτό που λείπει «για την τόνωση της αγοράς» δεν είναι οι ώρες λειτουργίας αλλά τα χρήματα στην τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του φοιτητή.

Την ίδια στιγμή που το λαϊκό εισόδημα τσακίζεται από την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, στα καύσιμα, στην μετακίνηση, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης θα περίμενε κανείς ότι οι Τοπικές και Περιφερειακές αρχές να πρωτοστατούσαν ώστε να παρθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος τόσο των εργαζομένων ,όσο και των μικρών και μεσαίων εμπόρων. Αντί για αυτό πρωτοστατούν  στην διεύρυνση του ωραρίου, στην εφαρμογή του Ν. Χατζηδάκη που καταργεί στην ουσία το 8ωρο, δίνει ακόμα περισσότερο αέρα στα πανιά της μεγαλοεργοδοσίας να μετατρέψουν την ζωή των εργαζομένων σε λάστιχο.

Ως εδώ! Δεν θα συμβιβαστούμε με δουλειά χωρίς δικαιώματα!!!!

 Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση κάθε μορφής καταπάτησης του ωραρίου είτε λέγεται λευκή νύχτα ,είτε μαύρη Παρασκευή
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οι οποίες θα καθορίζουν το μισθό, τα ωράρια, γενικότερα τους όρους εργασίας με ενιαίο τρόπο.
  • 7ωρο – 5θημερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες. Το διάλειμμα να προσμετράται στον εργάσιμο χρόνο.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ