Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στα… «αστέρια» ο νεαρός Ραφαήλ – Έλαβε υποτροφία από το Hubble της NASA

Υποτροφία Hubble της NASA σε Κρητικό επιστήμονα – Απάντησε σε ερώτημα αστροφυσικής από δεκατία του ’50

Στα… «αστέρια» θα βρεθεί ο Κρητικός επιστήμονας Ραφαήλ Σκαλίδης, αφού έλαβε υποτροφία από το Hubble της NASA και πλέον βρίσκεται στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, Caltech.

Ο επιστήμονας κατάφερε να απαντήσει σε ένα ερώτημα που θέτουν οι αστροφυσικοί από τη δεκαετία του 1950.

Στην ουσία, ανέπτυξε στο διδακτορικό του μία μέθοδο με την οποία μπορεί κανείς να μετρήσει την ένταση του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας χρησιμοποιώντας παρατηρήσεις όπως αυτές που παίρνουμε από το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.

Εικάζεται ότι το μαγνητικό πεδίο του γαλαξία μας επηρεάζει τη δημιουργία των αστεριών.

Μόνο με μετρήσεις ακριβείας της έντασης του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τον ακριβή ρόλο των μαγνητικών πεδίων στην αστρογένεση.

Συλλογή από βραβεία

Ο Κρητικός επιστήμονας είχε λάβει το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής “Αιμίλιος Χαρλαύτης” 2023, το οποίο απονέμεται από την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία κάθε δύο χρόνια.

Το 2019 του απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου διδακτορικού φοιτητή από τον σύλλογο φίλων του ΙΤΕ.

Τα πρώτα του βήματα έγιναν στην Κρήτη, αρχικά στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και, στη συνέχεια, το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ.

Η εργασία του διδακτορικού του έγινε με την υποστήριξη του ερευνητικού προγράμματος ΠΑΣΙΦΑΗ (http://pasiphae.science) στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κωνσταντίνου Τάσση, ο οποίος δηλώνει περήφανος για το «ακαδημαϊκό του παιδί»!

Πηγή: alfavita.gr
Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ