Αρχική Πολιτική Σταϊκούρας: 70 εκατομμύρια επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

Σταϊκούρας: 70 εκατομμύρια επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

 

 

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωράει στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιείται στη γεωργία, συνολικού ποσού 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. στο  αγροτικό πετρέλαιο, ύστερα από 6 χρόνια.

Δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δικαιούμενα ποσά, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών.

Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.

Αξίζει να σημειωθεί πως με ειδική διάταξη, θεσπίστηκε το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο του επιστρεπτέου ποσού με οφειλές προς το Δημόσιο, διασφαλίζοντας ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο τα δικαιούμενα ποσά Ε.Φ.Κ..

Η Κυβέρνηση, συνεπής στη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.