Αρχική Στερεά Ελλάδα Σταϊκούρας: Αυτά είναι τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στην Εύβοια

Σταϊκούρας: Αυτά είναι τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στην Εύβοια

Δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων στην Εύβοια ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

 

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά και αν χρειαστεί θα λάβει και άλλα υποστηρικτικά μέτρα.

Αναλυτικά, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης:

– Αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αλλά και του ΕΝΦΙΑ, για έξι μήνες.

– Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή. Θα καταβληθούν χρηματικά ποσά ανάλογα με την καταγραφή των ζημιών. Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε πιστώσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και θα εγκρίνει ό,τι επιπλέον απαιτηθεί, όπως θα προκύψει από τις καταγραφές.

– Το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει επιδόματα αποζημίωσης των πληγέντων από φυσικές καταστροφές. Οικονομική ενίσχυση ύψους 600 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

– Οι οικογένειες που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύονται με επιπλέον 600 ευρώ.

– Επιπλέον 600 ευρώ λαμβάνουν οι οικογένειες για κάθε μέλος τους που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

– Οικονομική ενίσχυση μέχρι ποσού 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας.

– Οικονομική ενίσχυση 3.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία από τραυματισμό στην καταστροφή.

– Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ ευρώ προβλέπονται για τους δήμους Χαλκιδέων και Μεσσαπίων, με έκτακτη επιχορήγηση του συστήματος ύδρευσης και των κατεστραμμένων παραλιών.

– Για τις αποζημιώσεις σε αγρότες προχωρά άμεσα μέσω ΕΛΓΑ η καταγραφή ζημιών.

– Επιχορήγηση επιχειρήσεων με το υπουργείο Οικονομικών αρμόδιο για την αποζημίωση επιχειρήσεων από 30-70% της ζημίας σε εξοπλισμό, εμπορεύματα και οχήματα.

– Παροχή στεγαστικής συνδρομής για επισκευή- ανακατασκευή κτηρίων και εγκαταστάσεων σε φυσικά-νομικά πρόσωπα και καλύπτει το σύνολο της ζημίας με άτοκο δάνειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.