Αρχική MAG24 TV Σταϊκούρας: Λύνεται το πολεοδομικό πρόβλημα στην παραλία Ραχών – Βίντεο

Σταϊκούρας: Λύνεται το πολεοδομικό πρόβλημα στην παραλία Ραχών – Βίντεο

 

Στο πολεοδομικό πρόβλημα της παραλίας Ραχών αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου στις Ράχες.

Ο Υπουργός είπε ότι μετά την τακτοποίηση του θέματος για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο ανοίγει ο δρόμος και για την τακτοποίηση του σοβαρού πολεοδομικού προβλήματος που απασχολεί πολύ έντονα την τοπική κοινωνία.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε για το θέμα ο κ. Σταϊκούρας:

“Όπως ανέφερα και νωρίτερα, στις Ράχες είναι σε ισχύ το μέτρο της αναστολής έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, αλλά και συνολικά για την αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιοχής.

Ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, καθώς και με την Περιφερειακή και τη Δημοτική αρχή, προκειμένου να ολοκληρωθούν, το συντομότερο δυνατό, όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες, ώστε να καταστεί εφικτή η έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος περί επανέγκρισης των ορίων οικισμού στην παραλία Ραχών.

Με συντονισμένες, πολύμηνες ενέργειες, ανοίγει ο δρόμος για να λυθεί ένα μείζον ζήτημα της περιοχής, που χρονολογείται από το 2011: αυτό της άρσης του μέτρου της αναστολής έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών.

Η Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να κινείται θεσμικά, αξιόπιστα και με συνέπεια, στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.