Αρχική MAG24 TV Στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτσης – Η...

Στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτσης – Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτσης βρέθηκε στη Φθιώτιδα το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021 για να συναντηθεί με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελένη Μπενιάτα αλλά και με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να τους ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις που φέρνει το νέο νομοσχέδιο

 

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας:

Την Παρασκευή 16/07/2021 είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε στη Λαμία και στα γραφεία μας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ του Υ.ΠΑΙ.Θ., κ. Κόπτση Αλέξανδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Γ.Γ. επισκέπτεται την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό τόσο την αναλυτική ενημέρωση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γύρω από το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, όσο και την καταγραφή προβλημάτων και διαφόρων ζητημάτων που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου.

Οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρνει το νέο νομοσχέδιο όπως, η αλλαγή φιλοσοφίας και η αναβάθμιση του σχολείου μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και η εισαγωγή της ξένης γλώσσας στα νήπια, τα νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, οι προγραμματισμένες ενέργειες ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς -κατόπιν μιας δύσκολης περιόδου λόγω κορωνοϊού- καθώς και ο διορισμός 11.700 εκπαιδευτικών, ήταν κάποια από τα θέματα που μονοπώλησαν την συνάντηση. Μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, συνεργασίας και κοινής δέσμευσης, η οποία επιβεβαίωσε τη βούληση, την ετοιμότητα και τη συστράτευση όλων να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί σε ένα περιβάλλον με πολλές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και αβεβαιότητες, που απορρέουν από την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Τον κ. Κόπτση χαιρέτησαν ο βουλευτής κ. Κοτρωνιάς και οι εκπρόσωποι των υπουργών κ.κ. Σταικούρα και Οικονόμου. Ο Γενικός Γραμματέας συνάντησε επίσης τον αναπληρωτή οργανωτικό συντονιστή κ. Πανταζή και αντιπροσωπεία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.