Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Στη Λάρισα η πιο hi tech εκκλησία της χώρας – Με video-wall και φωτοκύτταρο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός

 

Η πιο hi tech εκκλησία της χώρας φαίνεται πως βρίσκεται στη Λάρισα. Πρόκειται για τον Άγιο Γεώργιο, όπου λειτουργεί ο πατήρ Νικηφόρος Κοντογιάννης ο οποίος είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές του ιδέες.

Ο ιερέας για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σκέφτηκε να βάλει video-wall για να προβάλλεται η Θεία λειτουργία και φωτοκύτταρο το οποίο μετρά τους πιστούς.

«Δημιουργήσαμε μια μεγάλη οθόνη ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παρακολουθούν την λειτουργία έξω από τον ναό» είπε ο πατήρ Νικηφόρος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ανέφερε ακόμη ότι έχει τοποθετηθεί φωτοκύτταρο στην είσοδο του ναού ώστε να δείχνει πόσες θέσεις είναι κενές στον γυναικωνίτη, ενώ σημείωσε ότι ενημέρωσαν τον κόσμο ότι μέσα στο ναό θα μπουν κάμερες και συμφώνησαν, γιατί εκτός των άλλων, είχαν σημειωθεί και διάφορες κλοπές και μάλιστα όπως είπε με τις κάμερες που τοποθετήθηκαν εντοπίστηκαν κάποιοι κλέφτες.

Και εικονικό κεράκι

Είπε επίσης ότι η λειτουργία στον ναό μεταδίδεται και διαδικτυακά, ενώ έχουν δημιουργήσει και μια εφαρμογή μέσω της οποίας ο πιστός μπορεί να ανάψει το κεράκι του από… μακριά. «Ανάβει εικονικά το κερί και βάζει και τα ονόματα που θέλει να διαβάσουμε». τόνισε ο πατήρ Νικηφόρος.

Τέλος, είπε ότι ο ναός παρέχει δωρεάν rapid test για όσους θέλουν να μπουν στην εκκλησία και δεν έχουν χρήματα.

πηγή: www.larissanet.gr

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ